Αμετανόητοι, παρά τη δεινή εκλογική ήττα του 2019 και την κατακραυγή της άγριας υπερφορολόγησης , η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει στο τραπέζι προτάσεις σκληρής φορολόγησης. Ο πρώην αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, ξεσήκωσε χθες σάλο με προτάσεις για φορολόγηση στα μερίσματα και στις γονικές παροχές.

Μιλώντας σε φόρουμ του Οικονομικού Επιμελητηρίου την Τρίτη, φρόντισε να μας επαναφέρει στις εποχές της άγριας φορολόγησης της κοινωνίας, όπως την υποστήκαμε όλοι, λέγοντας: «Και σε μια χώρα υπερχρεωμένη και με ανισότητες, η προτεραιότητα της απερχόμενης κυβέρνησης ήταν η μείωση του φόρου μερισμάτων στο 5% και η μη φορολόγηση στις γονικές παροχές πολύ μεγάλης περιουσίας».

«Μαύρες μέρες»

Η συγκεκριμένη αναφορά δημιούργησε αίσθηση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έσπευσε να δηλώσει ότι τους πολίτες περιμένουν μαύρες μέρες, αν ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας. Στην οξύτατη επίθεσή του σημείωσε: «Για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το τι περιμένει τους πολίτες, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει οποιοδήποτε ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας, ας ανατρέξει κανείς στην τοποθέτηση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, Ι. Δραγασάκη. Κατάργηση φοροαπαλλαγών και εκ νέου επιβολή επιπλέον φορολόγησης της μεσαίας τάξης».

Σημείωσε ακόμη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αδιόρθωτος, ίδιος και απαράλλαχτος επιδιώκει να μας επαναφέρει στις μέρες της φορολογικής εξόντωσης που οι πολίτες βίωσαν την περίοδο της “προοδευτικής” διακυβέρνησής του». Τέλος, υπογράμμισε ότι οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «ενίσχυσαν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην προσέλκυση επενδύσεων, τη μείωση της ανεργίας και τη δημιουργία μόνιμων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας».

Επιχειρώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο κ. Δραγασάκης σε απάντησή του σημείωσε «ουδεμία φορολογία “προανήγγειλα”», κάνοντας λόγο για «ψεύδη» από την κυβερνητική πλευρά, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για κρυφή ατζέντα μέτρων που θα λάβει σε περίπτωση που εκλεγεί.

«Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου -με αφορμή χθεσινή μου ομιλία στο Οικονομικό Επιμελητήριο- αποκαλύπτει την τακτική της κυβέρνησης ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. Η τακτική της συνίσταται στο εξής: από τη μία θα καταγγέλλει το “φάντασμα” του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για “φορομπηχτική πολιτική” και από την άλλη θα κρατά κρυφή την ατζέντα των μέτρων που θα πάρει στην περίπτωση που εκλεγεί», σημείωσε ο κ. Δραγασάκης.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 30/3

Προηγούμενο άρθροΡοδόπη: Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Ιάσμου
Επόμενο άρθροΈγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ για τον Ν. Καβάλας