Ασφαλτοστρώσεις στο επαρχιακό δίκτυο θα γίνουν από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλέξη Πολίτη ο προϋπολογισμός ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ!

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «κάναμε μια περίληψη των έργων που τρέχουν αυτήν τη στιγμή από την Π.Ε. Καβάλας και δεν είναι λίγα, δεδομένων και των συνθηκών που δεν ευνόησαν καθόλου τους διαγωνισμούς που είτε βρήκαν εμπόδια στο ελεγκτικό συνέδριο, είτε βρήκαν εμπόδια λόγω της ενεργειακής κρίσης. Ήταν δύσκολη περίοδος, ωστόσο ορθοποδήσαμε κι αυτήν τη στιγμή έχουμε ξεκινήσει δυναμικά πάλι.

Μιλήσαμε για τις ασφαλτοστρώσεις που γίνονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ένα μεγάλο έργο που η αξία του υπερβαίνει το 1 εκ. ευρώ. Ήδη κάναμε πολύ καλές παρεμβάσεις μεταξύ Γαληψού και Ορφανίου, και στην περιοχή μεταξύ Παλαιοχωρίου και Νικήσιανης. Θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις για τα ασφαλτικά αρκεί να βοηθήσουν και οι συνθήκες, δηλαδή να μην βρέχει και να μην κάνει πολύ κρύο, διότι δεν μπορείς να ρίξεις άσφαλτο υπό κακές καιρικές συνθήκες. Όταν θα επιτρέψει ο καιρός, θα βγούμε πάλι και θα επιχειρήσουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στους επαρχιακούς δρόμους.

Είναι πολλά τα υπόλοιπα που ανακοινώσαμε. Στην Τόσκα κάνουμε το οδόστρωμα πιο τραχύ για να μην είναι πολύ ολισθηρό. Είναι μια πρωτοπόρα μέθοδος η οποία δεν είχε δοκιμαστεί και το δοκιμάσαμε στην Τόσκα με πολύ καλά αποτελέσματα, όπως έδειξαν οι μετρήσεις αναδόχου. Η παρέμβαση έγινε και σε άλλα σημεία. Προχωράμε στην Ηρακλείτσα και στη Νέα Πέραμο με κατασκευή κόμβων, πεζοδρομίων και το σύστημα ηλεκτροφωτισμού που θα είναι ολοκαίνουργιο. Το έργο προχωρά και ωριμάζει σιγά- σιγά. Ακόμη, ανακοινώσαμε την ωριμότητα του έργου βελτίωσης της επαρχιακής οδού από την Πέραμο μέχρι το Ελαιοχώρι, που θα χρηματοδοτήσουμε μέσω ΕΣΠΑ».

ΣΤΗ ΘΑΣΟ

Πρόσθεσε ότι «από ‘κει και πέρα, συνεχίζονται οι εργασίες στο Λιμάνι πολύ σοβαρά και με συνέπεια και από τον εργολάβο. Στη Θάσο έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες για την κατασκευή των κόμβων στην Παναγία και την Ποταμιά. Είναι ένα μεγάλο έργο που επιλύσει χρόνια ζητήματα οδικής ασφάλειας, ενόψει και της τουριστικές περιόδου.

Έχουμε και την εργολαβία του 1 εκατομμυρίου για τη συντήρηση του οδοστρώματος στο οδικό δίκτυο της Θάσου. Οι εργασίες εκτιμώ ότι θα ξεκινήσουν κατά την άνοιξη ώστε να έχουν ολοκληρωθεί σε ένα πολύ μεγάλο μέρος πριν την έναρξη του καλοκαιριού.

Είναι πολλά τα έργα. Από ‘κει και πέρα, περιμένουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα να προκηρυχθεί το έργο του Αμφιθεάτρου. Φτάσαμε στο πολύ καλό σημείο να είμαστε έτοιμοι να το προκηρύξουμε, να βγει ο διαγωνισμός στον αέρα. Εκτιμώ ότι αυτό θα γίνει πριν μπει το 2023, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Όταν ξεκίνησα το 2022, το είχα θέσει ως βασική προτεραιότητα της διοίκησής μου και μετά από ένα χρόνο φτάσαμε στο σημείο να βγει ο διαγωνισμός στον αέρα. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι μέσα σε ένα χρόνο κι έγινε πολύ γρήγορα, σοβαρά και μεθοδικά από την Υπηρεσία και εμάς που συνεργαστήκαμε. Προχωράμε».

Προηγούμενο άρθρο“Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας” δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κώστας Τσιτσιλικάκης
Επόμενο άρθροΝΔ: Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκη