Σε καλοκαιρινούς ρυθμούς κινείται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Σταυρίδης υπογράμμισε ότι δίνουν επιπλέον βαρύτητα στην αποκομιδή των απορριμμάτων, ενώ λειτουργούν κανονικά οι ακτές.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι καλοκαίρι, οι ανάγκες είναι περισσότερες που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα, είτε με την αποκομιδή των σκουπιδιών που κάθε μέρα αυξάνονται, είτε με τα χόρτα στις γειτονιές, με τις ακτές που άρχισαν να γεμίζουν κολυμβητές, οπότε η Υπηρεσία τρέχει λίγο περισσότερο απ’ ό,τι τον χειμώνα».

Για την αποκομιδή των σκουπιδιών είπε ότι «έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια, εφαρμόζεται το καλοκαιρινό πρόγραμμα. Περισσότερο εστιάζουμε στα κεντρικά σημεία, αφού έρχονται οι ξένοι και η εικόνα θα έπρεπε να είναι πολύ καλή.

Και στα χωριά έχουν αλλάξει όλα τα δρομολόγια αφού σε πολλά πάμε και δεύτερη και τρίτη φορά. Το παλεύουμε.

Ο ακτές άρχισαν να λειτουργούν κανονικά, έχουν μπει οι πύργοι και οι ναυαγοσώστες. Έχει μπει το προσωπικό και προχωράμε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι στιγμής».

ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ

Επίσης είπε ότι «από το Μάιο, γύρω στις 20-25, έχουνε ξεκινήσει πλυντήρια για τους κάδους. Το μηχάνημα που γυρνάει στις γειτονιές είναι ένα και πρέπει πολλές φορές να ξαναπηγαίνει. Όμως είναι κανονικά στο πρόγραμμά του και το παλεύει να τελειώσει όσο πιο γρήγορα, την πρώτη φορά τουλάχιστον. Αλλά όταν υπάρχει μόνο ένα μηχάνημα, σίγουρα υπάρχει και πρόβλημα. Το ιδανικό αποτέλεσμα δεν το έχουμε. Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε και δεύτερο μηχάνημα αλλά και με την εργολαβία που βγάζουμε κάθε χρόνο με ιδιώτη, αν λειτουργήσουν και τα δύο θα είναι καλά -το παλεύουμε μήπως μπορούμε και τα καταφέρουμε».

Προηγούμενο άρθροΠροβληματίζει η αύξηση του κομίστρου στο ΤΑΞΙ και στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΜέσα στο καλοκαίρι θα αποκατασταθεί η ζημιά στο κτίσμα του Φρουρίου