Η κ. Αναστασία Αντωνίου επανεξελέγη πρόεδρος στον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας. Η ίδια τόνισε πως στο νέο ΔΣ έχουν αρκετούς νοσοκομειακούς συναδέλφους.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “Μετά τη δύσκολη θητεία υπήρχε έντονος και μεγάλος προβληματισμός για το αν θα συνεχίσουν ορισμένοι από το παλαιότερο Δ.Σ. αλλά θεωρήσαμε ότι η πανδημία δεν μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε αυτά που θέλαμε, παρά μόνο να ασχοληθούμε με την αντιμετώπιση αυτού του ιού και της πανδημίας μέσω του υγειονομικού πολέμου που ζήσαμε, οπότε πάλι είμαστε στις επάλξεις για να διεκδικήσουμε αυτά που θα πρέπει να κερδίσει η ιατρική κοινότητα αλλά και η υγειονομική περίθαλψη.

Γι αυτό και πάμε δυναμικά. Το προεδρείο απαρτίζεται από 4 κυρίες συναδέλφους, οι οποίες είναι ικανότατες και έχουν πολύ όρεξη για δουλειά. Αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. έχουν έρθει με ιδιαίτερη ζέση για να ασχοληθούν με τα ιατρικά θέματα.

Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε μέσα στα 11 μέλη αρκετούς νοσοκομειακούς συναδέλφους, όπου μάλιστα με το νέο νομοσχέδιο για την υγεία και το ΕΣΥ και με τον προσωπικό γιατρό είμαστε σε εγρήγορση και διαβουλεύσεις».

ΠΑΝΤΑ ΕΜΠΡΟΣ

Η ίδια σημείωσε ότι ως Δ.Σ. “ήμασταν πάντα μπροστά απλά τώρα θα ασχοληθούμε με τα ιδιαίτερα θέματα που δυστυχώς δεν έχουν λυθεί. Αν και βιώσαμε τεράστια υγειονομική κρίση οι δομές υγείας συνεχίζουν να είναι υποστελεχωμένες. Ο Ιατρικός Σύλλογος διαχρονικά υποστηρίζει την στελέχωση με μόνιμους γιατρούς αποκλειστικής απασχόλησης και την τελευταία θητεία έχουμε ομόφωνα ψηφίσει οι αποδοχές να αγγίξουν το 3 προς 1 των δημοσίων υπαλλήλων μια και έχουμε τις κατώτερες αποδοχές σε νοσοκομειακούς σε όλη την Ευρώπη”.

Προηγούμενο άρθροΤη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Καβάλας ο Γιάννης Εριφυλλίδης
Επόμενο άρθροMeteokav.gr: Σύντομη μεταβολή του καιρού