Θετική εξέλιξη για τους απολυμένους από τα Πετρέλαια με την δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, που εκδόθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, και δικαιώνει τους απολυμένους για την επίσχεση εργασίας στην οποία είχαν προχωρήσει από τον Ιανουάριο του 2022 επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.

Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της εταιρίας που ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη η επίσχεση εργασίας. Η υπόθεσή είχε εκδικαστεί στις 28 Φεβρουαρίου και αφορούσε την επίσχεση εργασίας 183 εργαζομένων στα πετρέλαια, οι οποίοι στην συνέχεια απολύθηκαν.

Από την πλευρά της η Energean αναμένεται να ασκήσει έφεση επί της απόφασης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας κ. Σωτήρης Χιωτάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «δεν πρόκειται να σχολιάσω τοποθετήσεις πολιτικών που έγιναν. Θα κάνω μόνο ένα σχόλιο του πρώην πρόεδρου του πρώην Σωματείου των εργαζομένων, κ. Κελαϊδάκη, που έδειξε για άλλη μία φορά πώς αντιλαμβάνεται ότι ο Πρίνος, κι όλη αυτή η λειτουργία και διαδικασία στον κόλπο της Καβάλας, είναι δικό του μαγαζάκι, η δήλωση ότι «εμείς θα πάρουμε σύνταξη από τα πετρέλαια Καβάλας», είναι ενδεικτική αυτής της νοοτροπίας. Μην ξεχνάμε, ό ίδιος το ξέρει, ότι ο κ. Κελαϊδάκης όπως και οι πρωταίτιοι όλων αυτών των θλιβερών επεισοδίων που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, δεν απολύθηκαν λόγω της επίσχεσης που αφορά η δικαστική απόφαση, απολύθηκαν για πολύ συγκεκριμένους λόγους και δεν είναι δυνατόν οποιοσδήποτε νοήμων πολίτης να πιστεύει ότι μια δικαστική απόφαση όπως αυτή που εκδόθηκε τις προηγούμενες μέρες, βάζει στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ τον κ. Κελαϊδάκη και όλους όσοι πρωταγωνίστησαν σ’ αυτήν την αδιανόητη κατάσταση που ζήσαμε και ανήκει στο παρελθόν».

ΕΦΕΣΗ

Πρόσθεσε ότι «σε ό,τι αφορά την απόφαση, προφανώς εμείς τη θεωρούμε εσφαλμένη, θεωρούμε ότι δεν έλαβε υπ’ όψιν πράγματα που είναι πολύ συγκεκριμένα και πολύ σημαντικά. Θα προχωρήσουμε στην έφεση με όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος. Το πότε θα εκδοθεί η έφεση είναι θέμα που θα το δούμε στην πορεία και φυσικά θα δούμε στην πορεία και ποιες θα είναι και οι άλλες αποφάσεις. Το σίγουρο είναι ότι εμείς θεωρούμε εσφαλμένη την απόφαση και θα προχωρήσουμε με βάση όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος, στην έφεση που θα καταθέσουμε».

Τέλος είπε ότι «τα πετρέλαια είναι σε προετοιμασία λειτουργίας. Παραγωγή δεν υπάρχει αλλά το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά. Πρόσφατα είχαμε πολύ σημαντικές εργασίες στο κόλπο της Καβάλας για το κοίτασμα «Ε». Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα αργήσει η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας που είναι μια πάρα πολύ σοβαρή διαδικασία. Προσπαθούμε να ξεκινήσουμε και να είναι όλα εντάξει, αφού παραλάβαμε ένα εργοστάσιο σε μία κατάσταση που δεν ήταν η ενδεδειγμένη μετά τα όλα όσα έγιναν».

Προηγούμενο άρθροΜετά από πολλά χρόνια η τουριστική κίνηση ανέβηκε αισθητά στη Θάσο την περίοδο του Πάσχα
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του Δημάρχου Καβάλας στα Κ.Α.Π.Η. της Νέας Καρβάλης, του Αγίου Αθανασίου και των Ποταμουδίων