Ένα πολύ σημαντικό έργο για την επεξεργασία των βιοαποικοδομήσιμων αποβλήτων κήπων και πάρκων μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, μετά την έγκριση της χρηματοδότησης του από την διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Πρόκειται για την κατασκευή μονάδας κομποστοποίησης πρασίνων στις Κρηνίδες, συνολικού προϋπολογισμού 747.110,57 ευρώ, η οποία, αποσπώντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία ανάμεσα στις τέσσερις συνολικά προτάσεις που κατατέθηκαν, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη”, με δικαιούχο τον Δήμο Καβάλας. Ο εξοπλισμός διαχείρισης βιοαποβλήτων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προμήθεια ενός φορτωτή και ενός κινητού θρυμματιστή κλαδιών.

Η κατασκευή της απαραίτητης υποδομής αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του α’ εξαμήνου του 2022. Η παροχή της υπηρεσίας θα ξεκινήσει κατά το β’ εξάμηνο του 2022.

Στο ίδιο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα εντάχθηκε και η διαχείριση βιοαποβλήτων στους ΟΤΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, προϋπολογισμού 2.422.941,40, με δικαιούχο την Αναπτυξιακή Διαχείρισης Απορριμμάτων ΑΜ-Θ.

Μέσα από την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ο Δήμος Καβάλας θα προμηθευτεί δύο οχήματα συλλογής, 15.050 εσωτερικούς κάδους και 1.600 μικρούς και μεγάλους κάδους εξωτερικών χώρων.

Η διαδικασία των προμηθειών και η θέση του συστήματος σε λειτουργία αναμένεται να ολοκληρωθούν το α’ εξάμηνο του 2022.

Φώτο αρχειου

Προηγούμενο άρθροΒαγγέλης Παππάς: Χρειάστηκαν πέντε μήνες για να ξυπνήσουν και να έρθουν στα λόγια μας
Επόμενο άρθροΣύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου στο Δήμο Παγγαίου για να μην κλείσει το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Ελευθερούπολη