Το «φυσάει και δεν κρυώνει» επιχείρηση στη Μαγνησία που δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό καθώς έπεσε θύμα απατεώνα με αποτέλεσμα να χάσει 500.000 ευρώ. Άγνωστος έστειλε παραπλανητικό e-mail σε προμηθεύτρια εταιρεία του εξωτερικού, που αντί να καταθέσει τα χρήματα στον λογαριασμό της επιχείρησης πλήρωσε τον απατεώνα.

Η υπόθεση απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τις Αρχές, μετά τη μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη που κατέθεσε η εταιρεία, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου και ζητήθηκε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, που θεωρείται από τις μεγαλύτερες απάτες στη Μαγνησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, magnesianews.gr, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε εξαγωγές προϊόντων και οι πελάτες της στο εξωτερικό πληρώνουν αφού τους σταλεί ηλεκτρονικά, τιμολόγιο και ο IBAN κατάθεσης των χρημάτων.

Εντός του 2021 η εταιρεία έστειλε μια μεγάλη παραγγελία σε πελάτη της στο εξωτερικό, αλλά τα χρήματα καθυστερούσαν να κατατεθούν. Όταν οι υπεύθυνοι της εταιρείας επικοινώνησαν με τον αγοραστή, πληροφορήθηκαν ότι τους είχε σταλεί ηλεκτρονικά το ποσό της οφειλής και το IBAN, και είχαν καταθέσει τα χρήματα, ύψους 500.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό που αναγράφονταν στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν λάβει…

Όπως είναι φυσικό, υπήρξε μεγάλη αναστάτωση και έπειτα από έρευνα που έκανε η εταιρεία διαπίστωσε ότι παρεμβλήθηκε άλλο άτομο – ενδεχομένως χάκερ – άλλαξε το e- mail της εταιρείας και καρπώθηκε το ποσό που προοριζόταν για την πληρωμή της επιχείρησης.

Μετά την εξέλιξη αυτή κατατέθηκε μήνυση, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία και παραγγέλθηκε προκαταρκτική, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει επισταμένη έρευνα για τον εντοπισμό του κατόχου της ηλεκτρονικής διεύθυνσης, που παραπλάνησε την εταιρεία του εξωτερικού, καθώς και του λογαριασμού που κατέληξαν τα χρήματα.

Ανάλογες απάτες με μεγάλη οικονομική ζημιά σημειώθηκαν και στο παρελθόν στη Μαγνησία όπως το καλοκαίρι του 2019 η υπόθεση με εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε εταιρείες τροφίμων πανελλαδικά με ζημιά 523.000 ευρώ και η απάτη σε βάρος βολιώτικης εταιρείας για δήθεν αγοραπωλησία σκραπ με ζημιά περίπου 600.000 ευρώ, το καλοκαίρι του 2020.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Παναγιωτόπουλου, Χαρδαλια με τους στρατιωτικούς συντάκτες
Επόμενο άρθρο“Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας” δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κώστας Τσιτσιλικάκης