«Αφετηρία για περισσότερη δουλειά και λιγότερες καθυστερήσεις», χαρακτηρίζει τις αυριανές ευρωπαϊκές κάλπες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην «Απογευματινή».

«Να προχωρήσουµε µαζί για να φτάσουµε “Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη”» σημειώνει και υπογραμμίζει την ανάγκη για «κοινή αµυντική ασπίδα που θα προστατεύει τα κράτη-µέλη» και για «αποτελεσµατικότερη στάση στο Μεταναστευτικό». «Η αντιπολίτευση που χθες ζητούσε µέχρι και περικοπή κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα, σήµερα την απειλεί µε πισωγύρισµα µε όπλο τη δηµαγωγία», σημειώνει μεταξύ άλλων στην «Απογευματινή».

Ο κ. Μητσοτάκη επισημαίνει ότι «η κρίσιµη κάλπη της 9ης Ιουνίου θα δώσει απαντήσεις σε δύο σαφή διακυβεύµατα: Το πρώτο είναι πόσο δυνατή θα ακούγεται η εθνική φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο και στα διεθνή κέντρα αποφάσεων. Το δεύτερο είναι αν θα διατηρηθούν οι εσωτερικοί πολιτικοί συσχετισµοί ως απαραίτητη συνθήκη για να παραµείνει η χώρα σε τροχιά προόδου».
Ολόκληρο το άρθρο του πρωθυπουργού στην «Απογευματινή»

H κρίσιµη κάλπη της 9ης Ιουνίου θα δώσει απαντήσεις σε δύο σαφή διακυβεύµατα: Το πρώτο είναι πόσο δυνατή θα ακούγεται η εθνική φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο και στα διεθνή κέντρα αποφάσεων. Το δεύτερο είναι αν θα διατηρηθούν οι εσωτερικοί πολιτικοί συσχετισµοί ως απαραίτητη συνθήκη για να παραµείνει η χώρα σε τροχιά προόδου. Για να συνεχίσουµε, έτσι, τις µεγάλες µεταρρυθµίσεις, εντείνοντας τη µάχη µε τις διαχρονικές παθογένειες που µας κρατούν πίσω. Σε αµφότερες τις προκλήσεις η Νέα ∆ηµοκρατία έχει τοποθετηθεί δυνα µικά. Άλλωστε, είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και την κράτησε εκεί όταν κινδύνευσε. Μετατρέποντας πάντα τον ευρωπαϊκό προσανατολισµό της σε πολιτικές που προωθούν το εθνικό συµφέρον. Οδηγώντας, µάλιστα, σε χειροπιαστά αποτελέσµατα. Όχι µόνο πρωταγωνιστώντας, τώρα, στην ανά πτυξη και στην πτώση της ανεργίας. Αλλά και έχοντας, ήδη, δηµιουργήσει µία σειρά από θετικά κεκτηµένα. Θυµίζω πως ήταν αυτή η κυβέρνηση που καθιέρωσε τον Έβρο ως ανατολικό σύνορο ολόκληρης της ηπείρου.

“Κοινή αµυντική ασπίδα που θα προστατεύει τα κράτη-µέλη, αποτελεσµατικότερη στάση στο Μεταναστευτικό”

Πρωτοστάτησε, στη συνέχεια, για το «Πράσινο ∆ιαβατήριο» στην πανδη µία. Εισηγήθηκε το πλαφόν στις τι µές φυσικού αερίου, όταν ξέσπασε η ενεργειακή κρίση. Και, βέβαια, εξα σφάλισε για την Ελλάδα τα 36 δισ. του Ταµείου Ανάκαµψης. Κεφάλαια τα οποία στηρίζουν µεγάλα έργα υπο δοµών και καθοριστικές αλλαγές στην Υγεία, στην Παιδεία και την ψηφιοποί ηση του Κράτους. Στην ίδια κατεύθυνση θα εξακολου θήσει να κινείται η Νέα ∆ηµοκρατία και η δυνατή Ευρωοµάδα της στην επόµενη καθοριστική πενταετία. ∆ι εκδικώντας µια πιο ευέλικτη Κοινή Αγροτική Πολιτική για τους αγρότες µας. Μία αποτελεσµατικότερη στάση στο Μεταναστευτικό. Τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών µικροµεσαίων επιχειρήσεων. Αλλά και τη συγκρότηση µιας ενιαίας, κοινής αµυντικής ασπίδας που θα προστα τεύει συνολικά την επικράτεια των κρατών-µελών.

“Ευέλικτη Κοινή Αγροτική Πολιτική, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των µικροµεσαίων επιχειρήσεων”

Απέναντι σε όλα αυτά, η σιωπή της αντιπολίτευσης είναι εκκωφαντική. Εκείνοι που χθες ζητούσαν µέχρι και περικοπή κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα, σήµερα την απειλούν µε πισωγύρισµα µε όπλο τη δηµαγωγία. Χωρίς, µάλιστα, να κρύβουν ότι επι διώκουν την «ανατροπή». Ανατροπή, άραγε, τίνος; Των µόνιµων αυξήσε ων και της µείωσης της ανεργίας; Της ανακαίνισης όλων των νοσοκοµείων και των Κέντρων Υγείας; Ή, µήπως, του Ψηφιακού Σχολείου και Φροντι στηρίου, που ξεκινούν; Με άλλα λόγια, η ψήφος της 9ης Ιου νίου γίνεται διπλά καθοριστική. Για το µέλλον της Ευρώπης και τις εκεί ελλη νικές διεκδικήσεις, όσο και για τη συ νέχεια µίας διαδροµής αναγεννητικής, που ήδη ακολουθεί η πατρίδα µας. Με δύο, όµως, επίσης καθοριστικές προϋ ποθέσεις: πρώτον, την αντιµετώπιση των ευρωεκλογών µε την ωριµότητα που απαιτεί η συγκυρία. Μακριά από την αδιαφορία ή πειραµατισµούς που µπορεί να κλονίσουν τις έως τώρα κα τακτήσεις µας, ανοίγοντας τον δρόµο σε περιπέτειες. Και δεύτερον, τη συσπείρωση και πάλι των δυνάµεων που άλλοτε συ στρατεύτηκαν για να «Μείνουµε Ευρώπη». Τώρα Είµαστε Ευρώπη.

Και οφείλουµε να βαδίσουµε µε σίγουρα βήµατα προς τα δεδοµένα των πιο προηγµένων κρατών της Ευρώπης σε όλα τα επίπεδα. Είναι, δηλαδή, καιρός να προτάξουµε τα µεγάλα και συνολι κά και όχι τα µικρά και τα επιµέρους. Γνωρίζοντας ότι η Νέα ∆ηµοκρατία, η κυβέρνηση, αλλά και εγώ προσωπικά θεωρούµε αυτή την Κυριακή ως µία νέα αφετηρία. Αφετηρία για περισσότερη δουλειά και λιγότερες καθυστερήσεις. Με τατρέποντας την κάθε ψήφο των πολιτών σε εντολή ευθύνης για µεγα λύτερη παραγωγή έργου και για αυ στηρότερη συνέπεια στην τήρηση των δεσµεύσεών µας. Γιατί σταθερότητα για εµάς δεν σηµαίνει στασιµότητα. Αλλά διαρκής κινητικότητα προς τα εµπρός µε σαφές σχέδιο.

“Η αντιπολίτευση που χθες ζητούσε µέχρι και περικοπή κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα, σήµερα την απειλεί µε πισωγύρισµα µε όπλο τη δηµαγωγία”

Την Κυριακή, λοιπόν, είναι στο χέρι µας να κερδίσουµε ένα µεγάλο στοίχηµα. Να προχωρήσουµε µαζί για να φτάσουµε «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 8/06/2024

Προηγούμενο άρθρο“Πρέπει να προσέλθουν οι πολίτες στις κάλπες” δηλώνει ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης
Επόμενο άρθροΘεσσαλία – Έβρος: Παράταση έως 21 Ιουνίου για τα ειδικά σχήματα ενίσχυσης πληγεισών επιχειρήσεων