Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν με την σταυροδοσία των υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές καθώς η εταιρεία που ανέλαβε την διαδικασία κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Γιώργος Γραμμένος που επισκέφθηκε χθες το Πρωτοδικείο.

Ο κ. Γραμμένος είπε ότι «το πρωί (σ.σ. χθες) επισκέφθηκα το Πρωτοδικείο προκειμένου να συζητήσω και να δω πού βρισκόμαστε σε σχέση με το θέμα που έχει προκύψει. Δηλαδή την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές. Διαπίστωσα ότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στην εταιρεία που ανέλαβε τη διαδικασία. Οι υπάλληλοι που μπαίνουν για να δώσουν ένα αποτέλεσμα από κάποιο εκλογικό τμήμα μπορεί να κάνουν και μισή ώρα προκειμένου να ολοκληρώσουν τη μετάδοσή του. Έχουμε πολλά προβλήματα με το σύστημα δηλαδή. Αυτή τη στιγμή οι υπάλληλοι έχει επιμεριστεί μεταξύ τους ο όγκος των τμημάτων προκειμένου να μπαίνουν στο σύστημα και να δίνουν κάποια αποτελέσματα. Απ’ ό,τι μου είπαν, μέχρι το απόγευμα δεν βλέπουμε να έχουμε κάποια θετική εξέλιξη, διότι παρ’ όλο που έχουν δώσει σταυρούς για κάποια τμήματα του δήμου Καβάλας, η εταιρεία δεν τα έχει αναρτήσει ακόμη. Προφανώς περιμένει έναν μεγαλύτερο αριθμό για να έχει κάτι πιο συγκεντρωτικό. Ίσως να περιμένει το σύνολο των σταυρών, θα σας γελάσω.

Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του ότι φέτος για πρώτη φορά δεν υπήρχε στο σάκο των δικαστικών αντιπροσώπων το τηλεγράφημα στο οποίο θα σημείωναν τους σταυρούς που έλαβε ο κάθε υποψήφιος για τις δημοτικές εκλογές. Αν υπήρχε και συμπληρωνόταν, όπως κάθε φορά το παραδίδαμε το βράδυ στη Νομαρχία και από ‘κει η Νομαρχία το έστελνε στο υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια τα ανέβαζε τα αποτελέσματα και για τη σταυροδοσία. Αυτό φέτος δεν συνέβη και δεν ξέρω το λόγο. Ίσως λόγω όγκου, που ήταν πολλές οι εκλογές. Πάντως, ο κύριος λόγος που υπάρχει καθυστέρηση είναι ότι δεν υπήρχε το τηλεγράφημα».

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ

Εκτιμώντας το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, είπε ότι «οι υπάλληλοι μου είπαν ότι και όλη τη διάρκεια της Τετάρτης θα στέλνουν αποτελέσματα στην εταιρεία. Περιμένουμε να δούμε πότε η εταιρεία θα είναι σε θέση να ανεβάσει έναν ικανοποιητικό αριθμό τμημάτων. Δεν ξέρω ποιο ακριβώς είναι το σκεπτικό τους. Πάντως οι υπάλληλοι μ’ αυτό το θέμα θα ασχοληθούν όπως και με τις Ευρωεκλογές διότι κι εκεί δεν έχουν κλείσει όλα τα τμήματα με τη σταυροδοσία».

Προηγούμενο άρθροΟ Μιχάλης Χατζηγιάννης με τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Θάσου
Επόμενο άρθροΠρόκληση στη Θράκη: «Είμαστε τουρκικό κόμμα» λέει το ΚΙΕΦ