Χρόνια πολλά στην ελεύθερη Θάσο μας!

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιούνται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θασου.

Στις 18 Οκτωβρίου του 1812 η «Λόγχη» και η «Καταιγίδα» του στόλου μαζί με το μεταγωγικό πλοίο «Πύλος» κατέλαβαν τη Θάσο.
Μετά την απελευθέρωση της Θάσου, ο Κωνσταντίνος Μελάς, ο αδερφός του διάσημου μακεδονομάχου Παύλου Μελά, διορίζεται ως προσωρινός κυβερνήτης.
Σε ένα γράμμα του προς την Πηνελόπη Δέλτα, αναφέρει τη Θάσο ως το ομορφότερο ελληνικό νησί, έναν αληθινό παράδεισο με γνήσιους Έλληνες, ακλόνητους πατριώτες και ευαίσθητο λαό.

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023
ΩΡΑ 10:30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Αγίου Νικολάου Λιμένα Θάσου και εκφώνηση του πανηγυρικού.

ΩΡΑ 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων της Κοινότητας Θάσου (Λιμένας). Κατάθεση Στεφάνου από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

ΩΡΑ 11:30 π.μ.: Παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο από στρατιωτικά τμήματα, μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων και των πολιτιστικών συλλόγων της Θάσου.

Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 272967/4710/11-10-2021 απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ (ΦΕΚ 4755/Β/14-10-2021), η 18η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Θάσου από τον οθωμανικό ζυγό, ορίστηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για την Π.Ε Θάσου.

Προηγούμενο άρθροΣτη Θάσο η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου- Φωτογραφίες
Επόμενο άρθρο8,1 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη της περιφέρειας: Άμβλυνση των ανισοτήτων, ενίσχυση της εξωστρέφειας οι στόχοι της κυβέρνησης στο ΕΣΠΑ