Εγκρίθηκε τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 μετά απο ενέργειες μηνών, απο την πλευρά του Δήμου και του ΔΛΤΘ η χρηματοδότηση προϋπολογισμού 226.500 ευρώ για τρία έργα σε λιμενικές υποδομές στη Θάσο από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρει τα εξής:

Εγκρίθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η χρηματοδότηση για την ένταξη των πράξεων:

«Εκβάθυνση χώρου προσγειάλωσης Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων στο λιμάνι Πρίνου Θάσου», προϋπολογισμού 142.470,55 ευρώ (ΑΔΑ: 9ΚΘΗ4653ΠΩ-1ΘΑ).


«Αποκατάσταση λειτουργικών βαθών νέου λιμένα Θάσου», προϋπολογισμού 47.931,81 ευρώ (ΑΔΑ: ΨΝ554653ΠΩ-Ν6Γ).


«Ηλεκτροφωτισμός παλιού λιμανιού», προϋπολογισμού 36.164,96 ευρώ (ΑΔΑ: 6ΗΩΛ46453ΠΩ-ΝΦΙ).


Το έργο της «Εκβάθυνσης χώρου προσγειάλωσης Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων στο λιμάνι Πρίνου Θάσου», αφορά την εκβάθυνση και στις δύο λιμενολεκάνες (ανατολική και δυτική) του λιμένα, σε ομοιόμορφο βάθος έως 6.00 μ. υπό την επιφάνεια της θάλασσας.

Το έργο της «Αποκατάστασης λειτουργικών βαθών νέου λιμένα Θάσου» θα πραγματοποιηθεί και αυτή σε ομοιόμορφο βάθος έως 6.00 μ. υπό την επιφάνεια της θάλασσας.

Τέλος, στο έργο «Ηλεκτροφωτισμός παλιού λιμανιού», περιλαμβάνονται εργασίες αντικατάστασης των φωτιστικών σωμάτων του δικτύου φωτισμού του παραλιακού μετώπου του Λιμένα Θάσου με νέα φωτιστικά σώματα.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την καθαίρεση των παλαιών και την αντικατάσταση με τα νέα σώματα στην ίδια θέση.

Προηγούμενο άρθροΠήρε άδεια ο σύνδεσμος φιλάθλων ΑΟΚ “Γαλάζιοι Αργοναύτες”
Επόμενο άρθροΑκυρώνεται το 13ο Wood Water Wild festival