Την ανάγκη εκβάθυνσης του κεντρικού λιμανιού της Καβάλας ”Απόστολος Παύλος”, επισήμανε με δηλώσεις του , ο πλοηγός και πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου, Χρήστος Τζανάκος.

Αφορμή για τις δηλώσεις του στάθηκε το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε την Τρίτη (21/5) στην Καβάλα, μήκους 294 μέτρων, δεν έδεσε στο λιμάνι της πόλης λόγω μεγάλου βυθίσματος, αλλά έμεινε αρόδο με τους επιβάτες να μεταφέρονται εν τέλει με λάντζες.

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ…

”Όταν δεν υπάρχει υποδομή στο λιμάνι και προβλήτα για πλαγιοδέτηση ή πρυμνοδέτηση των επιβατηγών πλοίων, με απόφαση του πλοιάρχου παραμένουν εκτός λιμένα στο αγκυροβόλιο και βγάζουν τους επιβάτες με μηχανοκίνητες βάρκες, οι οποίες είναι πιστοποιημένος από την λιμενική αρχή για μεταφορά επιβατών. Αν δεν υπάρχουν αυτές τους κατευάζουν με τις σωστικές λέμβους. Αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο, δεν είναι κάτι που μας ξενίζει. Από εκεί και πέρα όμως το βάθος του λιμανιού της Καβάλας είναι μια παλιά ιστορία. Έχω κάνει πολλές φορές αναφορές ότι έπρεπε να γίνει εκβάθυνση του λιμανιού”, ανέφερε σχετικά ο κ. Τζανάκος.

ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

”Υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει κάποια στιγμή ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας αν θέλει να έρχονται μεγάλα πλοία με μεγάλο βύθισμα, να κάνουν κάτι μέσα στο λιμάνι, να φέρουν μια βυθοκόρο και να κάνουν εκβαθύνσεις σε μέρη που μπαίνουν και βγαίνουν τα καράβια στο λιμάνι. Απ’ όσο θυμάμαι το βάθος του λιμανιού της Καβάλας ήταν γύρω στα 8,5 μέτρα. Αυτό το βάθος όμως διαφοροποιείται γιατί με τις αφιξοαναχωρήσεις των πλοίων και τις ”προπελιές” τους δημιουργούνται μέσα λοφίσκοι, ”τούμπες” όπως τις λέμε, οπότε δεν ξέρεις αν είναι 8,5 ή 8,7 μέτρα το βάθος. Πρέπει να μπει μια βυθοκόρος στο λιμάνι και να δουλέψει για να εκβαθύνει το λιμάνι της Καβάλας, πρέπει να γίνει οπωσδήποτε”, επισήμανε καταληκτικά ο κ. Τζανάκος.

Προηγούμενο άρθροΣτην κατεύθυνση της αφύπνισης των ψηφοφόρων κινείται η Νέα Δημοκρατία στην Καβάλα, σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Δράκο
Επόμενο άρθροΙκανοποιημένος ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Σωτήρης Λαζαρίδης από το αποτέλεσμα των εκλογών