Τους στόχους της νέας κυβερνητικής θητείας, αναμένεται να περιγράψει σήμερα (Τετάρτη 28 Ιουνίου) στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το απόγευμα θα επισκεφθεί το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ανοίγοντας τον κύκλο των επισκέψεών του στα Υπουργεία.

Το σήμα από τον πρωθυπουργό έχει δοθεί για μία κυβέρνηση αποφασιστικών μεταρρυθμίσεων, με έντονο όμως κοινωνικό πρόσημο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαμηνύει ότι όλοι θα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή, καθώς οι πολίτες περιμένουν γρήγορα και απτά αποτελέσματα.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει στους Υπουργούς ότι η ισχυρή αυτοδυναμία που έδωσαν οι πολίτες στη ΝΔ δεν θα πρέπει να μεταφραστεί σε λευκή επιταγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι από σήμερα ξεκινούν και οι επισκέψεις του πρωθυπουργού στα υπουργεία, προκειμένου να τεθούν οι στόχοι της επόμενης ημέρας με την αρχή να γίνεται από το Υπουργείο οικονομικών.

Συγκεκριμένα η μείωση φόρων, η επενδυτική βαθμίδα που είναι προ των πυλών και η στήριξη του εισοδήματος των πολιτών βρίσκονται στην προμετωπίδα της ατζέντας του.

Την ίδια ώρα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει παράταση για το market pass, ενώ παραμένει ανοιχτό και το «παράθυρο» που άφησε ο Κώστας Σκρέκας για παράταση και στο καλάθι του νοικοκυριού, καθώς το μέτρο λήγει στις 30 του μήνα.

Τα παραπάνω μέτρα στήριξης αναμένεται να ανακοινωθούν είτε στις προγραμματικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είτε στην επίσκεψή του στο Υπουργείο Οικονομικών. Τέλος έμφαση αναμένεται να δοθεί και στην υγεία, αλλά και σε ένα αποτελεσματικό δημόσιο.

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα του Μητροπολίτου ΦΝΘ Στεφάνου για τον εορτή του Αποστόλου Παύλου
Επόμενο άρθροΤήρηση δεσμεύσεων από Μητσοτάκη: Ανακοινώνει το πρώτο νομοσχέδιο με μειώσεις φορολογικών συντελεστών, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, αύξηση αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες, μείωση ασφαλιστικών εισφορών