Υπολειτούργησε η αγορά της Καβάλας την περασμένη Κυριακή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη αυτές οι Κυριακές δεν έχουν νόημα να λειτουργεί η αγορά.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ήταν η πρώτη Κυριακή που έπεται των εκπτώσεων και τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά. Όμως η αγορά υπολειτούργησε, ένα 20% των καταστημάτων άνοιξαν. Θα πρέπει να καταλάβουν άπαντες και ειδικά αυτοί που διοικούν και παίρνουν τις αποφάσεις, ότι οι Κυριακές πλην των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και των Βαΐων δεν έχουν καμία χρησιμότητα και αξία όσον αφορά την κίνηση, την κερδοφορία και τους τζίρους στα καταστήματα. Διότι αυτό είχαν σκεφτεί πριν κάποια χρόνια τα φωτεινά μυαλά των Αθηνών για να το κάνουν. Ούτε οι αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα, πλέον, δεν ακολουθούν το άνοιγμα ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις και τα σούπερ μάρκετ ήταν κλειστά. Έτσι, είχαμε μια απογοητευτική εικόνα την Κυριακή, όπως αρμόζει σε μία Κυριακή στο πουθενά που δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης και καμία χρησιμότητα.

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. Πάγια η θέση του Εμπορικού Συλλόγου, είναι συγκεκριμένες οι Κυριακές που ο κόσμος θέλει να βγει για να ψωνίσει, Οι υπόλοιπες που έχουν θεσπίσει, Μάιο, Νοέμβριο, καλοκαίρι, δεν έχουν κανένα νόημα. Άλλος είναι ο σκοπός αυτών που αποφασίζουν και άλλους θέλουν να ωφελήσουν. Σίγουρα όχι τις μικρές επιχειρήσεις. Αλλά ακόμη και οι μεγάλες, πλέον, έχουν γυρίσει την πλάτη στο μέτρο και δεν ανοίγουν».

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Για την κίνηση στην αγορά γενικότερα είπε ότι «έχουν ξεκινήσει οι εκπτώσεις. Αν και τα ποσοστά των εκπτώσεων είναι μεγάλα, η κίνηση είναι πάρα πολύ μικρή. Ίσως επειδή δόθηκαν νωρίς οι συντάξεις, τα χρήματα δεν φτάνουν για να καλύψουν το μήνα, οπότε ίσως θα πρέπει να περιμένουμε γύρω στις 25 Ιανουαρίου που θα πληρωθούν ξανά. Οι υποχρεώσεις τρέχουν και με τζίρους σ’ αυτά τα επίπεδα δεν μπορούν να αποπληρωθούν όλες. Γι’ αυτό και κάνουμε όσο το δυνατόν μια καλύτερη διαχείριση για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Προηγούμενο άρθροΥποτονική η κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης στην Καβάλα λόγω του καιρού
Επόμενο άρθροΕθνικές εκλογές: «Στρατηγός» της ΝΔ ο Γιάννης Μπρατάκος στον δρόμο προς τις κάλπες