Ουδέν νεότερο αναφορικά με την έκδοση πολεοδομικών αδειών της Θάσου. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ κ. Σωτήρης Λαζαρίδης σημείωσε ότι την ευθύνη την έχει η ΥΔΟΜ Θάσου που επικαλείται έλλειψη προσωπικού.
Αρχικά ανέφερε ότι “Δεν υπάρχουν νεώτερα. Αλλά πρέπει επιτέλους να δοθεί μια λύση. Αυτή την στιγμή το θέμα βρίσκεται στη δικαιοδοσία και την ευθύνη του Δήμου Θάσου και έχει φύγει από την ΥΔΟΜ Καβάλας. Η ΥΔΟΜ Καβάλας δεν μπορεί να διεκπεραιώσει οικοδομικές άδειες και εκ του νόμου αν κάνει κάτι τέτοιο θα είναι και παράνομη!
Σύννομη την ευθύνη την έχει η ΥΔΟΜ Θάσου η οποία όμως επικαλείται υποστελέχωση που δεν αμφισβητεί κανείς! Υπάρχει όμως και έλλειψη εμπειρίας πάνω στο θέμα έκδοσης οικοδομικών αδειών.
Αυτή την στιγμή υπάρχει διάθεση εκ μέρους της ΥΔΟΜ Καβάλας να βοηθήσει και μάλιστα υπάρχει σχετικό έγγραφο του διευθυντή της Πολεοδομίας προς το Δήμαρχο Θάσου. Η Θάσος αυτή την στιγμή έχει την ευθύνη και καλώ τους Δημάρχους Θάσου και Καβάλας εφόσον ο ένας έχει την ευθύνη και ο άλλος έχει την εμπειρία, να καθίσουν σε ένα τραπέζι άμεσα και να βρουν την λύση.
Η λύση μπορεί να βρεθεί αφού δεν υπάρχει τίποτε που να μην γίνεται”.
Η ΒΟΗΘΕΙΑ
Ο ίδιος σημείωσε ότι και το ΤΕΕ με τις δικές του δυνάμεις μπορεί να βοηθήσει στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος.
“Το ζήτημα είναι ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί γιατί ο κόσμος θα χάσει την ευκαιρία να χτίσει οικόπεδα κάτω από 4 στρέμματα – άρτια κατά παρέκκλιση- των οποίων η προθεσμία για την έκδοση οικοδομικών αδειών αφού έχουν προέγκριση είναι 30 Σεπτεμβρίου. Από εκεί και μετά όλα θα τελειώσουν.
Άρα και για τους μηχανικούς και για τους πολίτες είναι μια κρίσιμη περίοδος. Το ΤΕΕ δεν μπορεί να είναι άφωνο. Περιμέναμε εξελίξεις και οφείλουμε να δώσουμε μια λύση σε ένα τραπέζι αν το θελήσουν βέβαια οι δύο Δήμαρχοι” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση της Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας ΑΜΘ από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο
Επόμενο άρθροΙκανοποιητική είναι η κίνηση στις Λαϊκές Αγορές Καβάλας όπως παραδέχεται ο Γιώργος Μαυρουδάκης