Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου σε μια μοναδική συναυλία με τίτλο: «Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» του Σταύρου Κουγιουμτζή. Η συναυλία θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή 24.03.2024 στις 18:30 στο Cemil Candaş Cultural Center Şişli Municipality με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι «Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων», είναι ένα λαϊκό ορατόριο και ένα από τα κορυφαία έργα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής χρησιμοποιώντας ως ποιητικό υλικό, ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο Σταύρος Κουγιουμτζής, συνέθεσε ένα λυρικό έργο, βασισμένο στη Βυζαντινή μουσική συνδυασμένη με δυτικότροπα και λαϊκά μουσικά όργανα συνδυάζοντας αρμονικά το παλιό με το καινούριο. Ο συνθέτης δημιούργησε ένα έργο που συγκινεί όχι μόνο θρησκευτικά αλλά και μουσικά. Η μοναδική, λυρική, εκφραστική φωνή της Σόνιας Θεοδωρίδου προκαλεί έντονα συναισθήματα και σκορπάει ρίγη συγκίνησης.

Συμμετέχουν:

Ορχήστρα Μουσικού Σχολείου Καβάλας – Διεύθυνση Χρυσούλα Μίσχου
Χορωδία Μουσικού Σχολείου Καβάλας – Διδασκαλία Κωνσταντία Κύπρου
Πιάνο – Θανάσης Μπιλιλής
Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο: ΠΟΛΥΜΝΙΑ
Μικτή Χορωδία Σαμοθράκης
Χορωδία Ζωγράφειου Λυκείου
Χορωδία Μεγάλης του Γένους Σχολής
Χορωδία Ζαππείου Σχολής
Παράλληλα η Παραδοσιακή Ορχήστρα και Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας θα συμπράξει με τους μαθητές της Ζαππείου Σχολής σε μια εκδήλωση που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 22.03.2024 και ώρα 11:00 στη Ζάππειο Σχολή ενώ την ίδια ημέρα, στις 17:00, η Βυζαντινή Χορωδία θα συμμετάσχει στην ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου Υψωμαθείων.

Προηγούμενο άρθροΚαθαρά Δευτέρα: Οι Καβαλιώτες έπιασαν για μία ακόμη χρονιά το φίδι στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “Αλεξάνδρα Δήμογλου” και στο πάρκο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων
Επόμενο άρθροΕντός της επόμενης εβδομάδας τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην συνοικία της Παναγίας