Ολοκληρώθηκαν τα έργα της αντικατάστασης της εξωτερικής μαρμαροδομής του Δικαστικού Μεγάρου καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιώργο Γραμμένο έχουν μείνει πολλά υπολείμματα από τις εργασίες εξωτερικά του κτηρίου. «Αυτό που παρατηρούμε είναι μια άθλια κατάσταση η οποία υπάρχει περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου, με παρατημένα υλικά, κάποια μπάζα, χόρτα κτλ. Η εξωτερική του εικόνα είναι απαράδεκτη και δεν ξέρω αν έχουν πάρει όλα τα υλικά που πρέπει, αυτό που γνωρίζω είναι πως δεν έρχεται πλέον κανείς κι έχουν μείνει διάφορα πράγματα στον περιβάλλοντα χώρο του. Πρέπει να απευθυνθούμε στον Δήμο Καβάλας και συγκεκριμένα στην Υπηρεσία Πρασίνου ώστε να μας βοηθήσει να έχουμε μια καλή εικόνα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες οι οποίες δεν έχουν γίνει, θα πραγματοποιήσω μια συνάντηση με τον κ. πρόεδρο ώστε να δούμε τι γίνεται με την εταιρεία, αν έχει παραδοθεί το έργο, λεπτομέρειες οι οποίες όμως δείχνουν την αξία του έργου» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΘΑΣΟΥ

Το βασικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή το Δικαστικό Μέγαρο είναι η έλλειψη του συστήματος ψύξης, για το οποίο σύμφωνα με τον κ. Γραμμένο «έχει εγκριθεί ένα κονδύλιο της τάξης των 10.000€ για την αντικατάσταση του κεντρικού συστήματος ψύξης. Απομένει η ανάθεση του ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του, ο καιρός όμως περνάει και οι ζεστοί μήνες είναι εδώ, οπότε θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα κυρίως στα γραφεία καθώς στις αίθουσες υπάρχει αυτόνομη θέρμανση και ψύξη. Αυτό είναι το παρόν πρόβλημα, αυτή την στιγμή πιέζουμε το Υπουργείο Υποδομών όπου υπάγεται η αρμόδια υπηρεσία που θα εκτελέσει το έργο αυτό όπως πιέζουμε και περιμένουμε να ξεκινήσουν τα έργα στο Ειρηνοδικείο Θάσου, το οποίο αναβαθμίστηκε σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο. Για να λειτουργήσει όμως απαιτούνται εργασίες των οποίων ο προϋπολογισμός αγγίζει τις 400.000€ προκειμένου να γίνει η μεταφορά των υπηρεσιών στο νέο κτήριο. Υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε και πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο αυτό, δεν έχει γίνει ακόμα η ανάθεση του και κάθε μέρα επικοινωνούμε με τα αρμόδια υπουργεία και πιέζουμε από την πλευρά μας για την ολοκλήρωση της μεταφοράς καθώς σε διαφορετική περίπτωση από τις 16 Σεπτεμβρίου κι έπειτα θα έχουμε την αναστολή της λειτουργίας του καθώς το οίκημα στο οποίο στεγάζεται είναι επιεικώς απαράδεκτο και ακατάλληλο για την στέγαση μιας δικαστικής υπηρεσίας».

Προηγούμενο άρθροΣε διαρκές πρόβλημα έχει μετατραπεί πλέον το κυκλοφοριακό στην πόλη της Καβάλας
Επόμενο άρθροΤην έντονη δυσαρέσκειά του, για το γεγονός της έλλειψης συνεργασίας με τον Δήμο Καβάλας, εξέφρασε ο πρόεδρος του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, Στράτος Μακρογιαννίδης