Σύσκεψη φορέων προκάλεσε το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας για την έλλειψη προσωπικού. Η πρόεδρός του κ. Κατερίνα Πετράκη υπογράμμισε πως οι παραβρεθέντες κατανόησαν το πρόβλημα και δεσμεύτηκαν να μεσολαβήσουν για το θέμα όπως και για την πυρασφάλεια του Νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «καλέσαμε τους βουλευτές, τους δημάρχους, τον Περιφερειάρχη και εκπρόσωπο από το Δασαρχείο, την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία, για δύο θέματα. Αρχικά ξεκινήσαμε από την υποστελέχωση στο Νοσοκομείο και ζήτησε ο διοικητής, επειδή αντιμετώπιζε δυσκολίες στο θέμα της αντιπυρικής ζώνης γύρω από το Νοσοκομείο, με την ευκαιρία της σύσκεψης, να μπει και το δεύτερο ζήτημα που είναι επίσης πολύ σοβαρό.
Από τους βουλευτές ανταποκρίθηκε μόνο η κα Δεληκάρη, ενώ οι υπόλοιποι τρεις έστειλαν εκπροσώπους λόγω υποχρεώσεων. Από τους δημάρχους ήταν όλοι πλην του δημάρχου Θάσου. Κατάλαβαν το πρόβλημα. Εμείς ζητήσαμε συγκεκριμένο πράγμα. Να ασκήσουν πίεση προς την κεντρική εξουσία προκειμένου να απλουστευθούν οι διαδικασίες πρόσληψης επικουρικού προσωπικού. Τους το εξηγήσαμε, κατάλαβαν ότι πλέον η διαδικασία είναι πάρα πολύ δύσκολη και πολύ χρονοβόρα. Το επικουρικό προσωπικό πληρώνεται από τα Νοσοκομεία κι εμείς έχουμε δεσμεύσει αυτά τα χρήματα απλά δεν έχουμε την έγκριση. Αυτό που ζητάμε είναι να απλουστευθεί η διαδικασία για να πάρουμε την έγκριση για επικουρικό προσωπικό που έχουμε στους πίνακές μας».
ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πρόσθεσε ότι «σήμερα (σ.σ. χθες) στείλαμε και έγγραφο στους δημάρχους να το εισαγάγουν στο δημοτικό τους συμβούλιο και να υπάρχει ψήφισμα που θα απευθύνουν προς την κεντρική εξουσία. Πλέον, χρειάζεται διυπουργική απόφαση για την έγκριση πρόσληψης επικουρικού προσωπικού. Πιο μπροστά, λόγω της πανδημίας, ήταν πολύ απλή η διαδικασία. Τώρα επειδή είναι χρονοβόρα, κι ενδεχομένως να χρειαστεί να επικυρωθούν οι πίνακες, ενώ αν περάσει ο Φεβρουάριος ενδεχομένως να χρειαστεί καινούργια διαδικασία κατάρτισης πινάκων, θα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση.
Τους κοινοποιήσαμε τα έγγραφα των υπηρεσιακών παραγόντων του Νοσοκομείου που αποτυπώνουν την κατάσταση, οπότε κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται. Είναι μια άμεση και πραγματική ανάγκη.
Ελπίζουμε να πάνε όλα κατ’ ευχή, διαφορετικά θα αναγκαστούμε να αναστείλουμε λειτουργίες. Όλα έχουν ένα όριο κι εδώ έχουν ξεπεραστεί τα ανθρώπινα όρια. Ο καθένας μπορεί να το καταλάβει. Οφείλονται 100-150 ρεπό στις εργαζόμενες και δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να εργάζονται έτσι. Δεν θα αντέξουν».

Προηγούμενο άρθροΑκόμη 40 υποψήφιοι στο συνδυασμό του Δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη “Σύμπραξη Ευθύνης” – Έφτασε τους 125 υποψηφίους συμβούλους
Επόμενο άρθροΤροχαίο ατύχημα στις στροφές του Αγίου Σύλλα