27 Μαρτίου 2025, 19:32
14.3 C
Kavala

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ενόψει του καλοκαιριού και της αντιπυρικής περιόδου. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλέξης Πολίτης σημείωσε πως έκαναν μία αναδρομή στην περσυνή περίοδο και με την πυρκαγιά στην Θάσο που σβήστηκε άμεσα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «όπως λέει και το ίδιο όνομα του Συντονιστικού Οργάνου, το βασικό χαρακτηριστικό είναι ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει στη 1 Μαΐου και θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη. Θέλουμε να συντονιστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προκειμένου να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και η πρόληψη για τις όποιες δασικές πυρκαγιές προκύψουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ήταν μια ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων, τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Δασικής Υπηρεσίας, ήταν άπαντες οι δήμοι του Νομού Καβάλας με εκπροσώπους. προέδρευσα εγώ, ήταν ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας κ. Σταύρος Κυβράκης και άλλοι πολλοί φορείς. Κάναμε μια αναδρομή στα περσινά γεγονότα, στις πυρκαγιές που είχαμε στην Καβάλα και τη Θάσο όπου είχαμε και το πιο σοβαρό περιστατικό. Ο περσινός απολογισμός κρίνεται θετικότατος. Η μεγάλη πυρκαγιά της Θάσου δεν πήρε διαστάσεις χάρη στη βοήθεια όλων και τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Είχαμε επαναλαμβανόμενα περιστατικά και στα Κηπιά και σε διάφορα άλλα σημεία».

ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Πρόσθεσε ότι «υπάρχει το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που μας έχει αποσταλεί, το έχουμε εμπεδώσει όλοι και πάνω σ’ αυτό θα κινηθούμε. Από ‘κει και πέρα, τα όποια προβλήματα υπάρχουν στις Υπηρεσίες συζητήθηκαν κι αυτά. Το θετικό μήνυμα είναι ότι άπαντες δήλωσαν παρόντες και συμφωνήσαμε ότι υπάρχει μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Ο μηχανισμός είναι πανέτοιμος να αντιμετωπίσει τα όποια φαινόμενα.

Ελπίζω να μην δούμε πυρκαγιές και στο νομό μας αλλά και στη χώρα. Όπως και να ‘χει, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το όποιο συμβάν όταν προκύψει. Είμαστε σε ετοιμότητα, κάτι που διαπιστώθηκε στη σύσκεψη. Κι είναι σημαντικό που υπάρχει καλή συνεννόηση μεταξύ των φορέων. Είναι το προαπαιτούμενο για ένα καλό αποτέλεσμα».

Hot this week

Νεκρή 60χρονη στο σπίτι της στην Ελευθερούπολη – Ερευνώνται τα αίτια

Μια 60χρονη γυναίκα, αλβανικής καταγωγής, βρέθηκε νεκρή μέσα στο...

Παρουσίαση του βιβλίου του αρχιτέκτονα Ηλία Μεσσίνα “ΤΟ ΚΑΛ” στο Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας

Το βιβλίο του αρχιτέκτονα, Δρ. Ηλία Μεσσίνα "ΤΟ ΚΑΛ",...

Όχημα παρέσυρε πεζό στην εθνική οδό Καβάλας – Ελευθερούπολης

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 26 Μαρτίου,...

Το Επιμελητήριο Καβάλας ενισχύει ομόφωνα την διεξαγωγή της Λευκής Νύχτας στις 30 Μαΐου στην Καβάλα

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας...

Topics

Νεκρή 60χρονη στο σπίτι της στην Ελευθερούπολη – Ερευνώνται τα αίτια

Μια 60χρονη γυναίκα, αλβανικής καταγωγής, βρέθηκε νεκρή μέσα στο...

Όχημα παρέσυρε πεζό στην εθνική οδό Καβάλας – Ελευθερούπολης

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 26 Μαρτίου,...

Το Επιμελητήριο Καβάλας ενισχύει ομόφωνα την διεξαγωγή της Λευκής Νύχτας στις 30 Μαΐου στην Καβάλα

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας...

Με τον Ερυθρό Σταυρό και τον Σύλλογο ΑμεΑ παρήλασε ο Μητροπολίτης ΦΝΘ Στέφανος

Οι εθελόντριες του Τομέα Υγείας του Περιφερειακού Τμήματος Καβάλας...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες