Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του νέου Συντονιστή Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας και ΑΜΘ του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγου κ. Δημήτριου Καρασαββίδη. Τον Υποστράτηγο συνόδευαν ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αρχιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Κούκουρας και ο Διοικητής της ΔΙ.ΠΥ.Ν. Καβάλας Αρχιπύραρχος κ. Νικόλαος Μπαλατσούκας.
Στην συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου Αντιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Κοντογεωργίου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Καβάλας & Θάσου κ. Σταύρος Κιβράκης, ο Δασάρχης Θάσου κ. Γεώργιος Ράνης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου κ. Ευστράτιος Πυρήνας.
Η παρούσα επίσκεψη ήταν η πρώτη επίσκεψη του νέου Συντονιστή Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας και ΑΜΘ στη Θάσο και η πρώτη συνάντηση με τον Δήμαρχο Θάσου και στελέχη του Δήμου Θάσου.
Βασικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η ανάλυση και η εξειδίκευση του σχεδιασμού και των δράσεων στη Θάσο για την αντιπυρική θωράκισή της κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, με έμφαση σε δράσεις και ενέργειες πρόληψης.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:
«Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου και των αρμόδιων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών είναι διαχρονικά άριστη και συνεχής.
Ευχαριστούμε τον Υποστράτηγο για την επίσκεψή του στη Θάσο και για το έντονο ενδιαφέρον του για την καλύτερη δυνατή αντιπυρική θωράκιση και προστασία του νησιού μας κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.
Του ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη στην επιτέλεση των υψηλών καθηκόντων του, που συνδέονται άμεσα και με την προστασία του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος της Θάσου».

Προηγούμενο άρθροΤη Δευτέρα αναμένεται να επιστρέψει στα δρομολόγια το φέρρυ μπόουτ «Νικητής»
Επόμενο άρθροΒράβευση της μαθήτριας του Δημοτικού Σχολείου Ζυγού, Εβελίνας Χλιάρα, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας