Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συναντήθηκε την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, στο γραφείο του, με τον πρόεδρο της Ακτοπλοϊκής Εταιρίας Dodekanisos Seaways, κ. Χρήστο Σπανό, τον πλοίαρχο Απόστολο Μπλάνα, τον γενικό διευθυντή Μιχαήλ Μιχαήλ και τον τουριστικό πράκτορα της εταιρείας στη Λέσβο Σταύρο Ρεπάνη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου Κώστα Αρώνη, του εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας Αριστόβουλο Ελευθερίου και του συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού Λευτέρη Παπαϊωάννου.

Αντικείμενο της συζήτησης η διασύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την Αλεξανδρούπολη, μετά από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει η Περιφέρεια σε ακτοπλοϊκές αλλά και αεροπορικές εταιρίες.

Τα στελέχη της Dodekanisos Seaways ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Περιφέρειας και στην συνάντηση συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, ώστε να προχωρήσει η ένταξη των νησιών του Βορείου Αιγαίου στα δρομολόγια της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο οποίος παρουσιάστηκε από τα στελέχη της, η εταιρία καλύπτει αυτή την στιγμή την γραμμή Ρόδου – Σάμου και Ικαρίας και στόχος είναι να επεκτείνει την σύνδεση μέχρι και την Αλεξανδρούπολη, με ενδιάμεσους λιμένες της Χίου, της Λέσβου της Λήμνου και της Σαμοθράκης.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο περιφερειάρχης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά, για το ενδεχόμενο να υπάρξει από φέτος η διασύνδεση αυτή, κάτι που θα συζητηθεί σε προσεχή συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων το προσεχές διάστημα.

Ο περιφερειάρχης αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η Περιφερειακή Αρχή έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την προσπάθεια διασύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την Θράκη και η Dodekanisos Seaways είναι η πρώτη εταιρεία που ανταποκρίθηκε. Τα στελέχη της μας παρουσίασαν τον σχεδιασμό τους για να συνδεθεί η Χίος και η Λέσβος με την Αλεξανδρούπολη, καθώς η Σάμος ήδη βρίσκεται στα δρομολόγιά τους και επικοινώνησα προσωπικά με τον υφυπουργό κ. Παππά για να δούμε αν προλαβαίνουμε αυτό να συμβεί από φέτος. Σε κάθε περίπτωση είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να συνδεθεί το Βόρειο Αιγαίο με τα Βαλκάνια με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον τουρισμό μας, όταν μιλάμε για μια αγορά 50 εκατομμυρίων κατοίκων».

Ο πρόεδρος της εταιρείας δήλωσε:

«Το αίτημα της Περιφέρειας και η προοπτική μιας σύνδεσης των Δωδεκανήσων με το Βόρειο Αιγαίο και την Αλεξανδρούπολη είναι στην σωστή κατεύθυνση και για αυτό βρεθήκαμε εδώ για να παρουσιάσουμε τον σχεδιασμό μας και να ξεκινήσουμε την συνεργασία. Ήδη η εταιρεία μας συνδέει τα Δωδεκάνησα με την Σάμο και την Ικαρία και θέλουμε αυτό να επεκταθεί μέχρι την Θράκη».

Προηγούμενο άρθροΝέος γύρος αντιπαραθέσεων στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από την έναρξη του συνεδρίου – Κόντρα Κασσελάκη με Τεμπονέρα και Βασιλειάδη
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Θάσου είναι έτοιμος για τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Sajam Turizma στο Βελιγράδι