Ο Δήμος Θάσου ανακοινώνει τη συμμετοχή του στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Sajam Turizma (επίσημο website: https://beogradskisajamturizma.rs/en/) στο Βελιγράδι της Σερβίας, από τις 22 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2024. Φέτος, η Θάσος θα εκπροσωπηθεί με αυτόνομο περίπτερο (Stand 1128/1) στο Hall 1 του εκθεσιακού κέντρου Belgrade Fair.

Το Δήμο Θάσου θα εκπροσωπήσει ο Δήμαρχος Θάσου, κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, κ. Ιωάννη Μαρκιανό και την αντιπρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού κ. Φωκά Λαμπρινή.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Sajam Turisma στο Βελιγράδι αποτελεί την κορυφαία τουριστική διοργάνωση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Υποδέχεται περισσότερους από 100 επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας, πάνω από 1.000 δημοσιογράφους από τη Σερβία και την ευρύτερη περιοχή και περισσότερους από 36 χιλ επισκέπτες και αποτελεί σημείο επαφής και ανάπτυξης συνεργασιών για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Βασικός στόχος του Δήμου Θάσου είναι η καλύτερη δυνατή ανάδειξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος της Θάσου στην πολύ σημαντική αγορά της Σερβίας καθώς και ανάπτυξη ισχυρών σχέσεων με τους επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας της Σερβίας και τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

Η Θάσος αποτελεί ένα από τους κορυφαίους προορισμούς για τους Σέρβους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν εύκολα να φτάσουν στο νησί είτε μέσω απευθείας πτήσεων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είτε οδικώς. Στη Θάσο, ο Σέρβος επισκέπτης μπορεί να απολαύσει εξωτικές παραλίες, φιλόξενα ορεινά χωριά, μοναδική φύση με θέα το μαγευτικό Αιγαίο, φιλοξενία σε θαυμάσιες ξενοδοχειακές μονάδες, ντόπιες συνταγές αλλά και ποικιλία δραστηριοτήτων όπως βόλτες στα μονοπάτια, επισκέψεις σε θρησκευτικούς και πολιτιστικούς χώρους κλπ.

Προηγούμενο άρθροΣυζητήσεις για τη διασύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΚέρδισε το δικαστήριο ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου- Παραμένει δημοτικός σύμβουλος