Την Κυριακή 2 Ιούνιου 2024, επισκέφθηκε τη Νήσο Θάσο, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, η Υπουργός Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη.

Η Υπουργός Πολιτισμού κατά την επίσκεψή της συνοδευόταν από τους Βουλευτές Καβάλας κ. Ιωάννη Πασχαλίδη και κα. Αγγελική Δεληκάρη, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας κα. Σταυρούλα Δάδακη και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρο Πριγγόπουλο.

Την κα. Μενδώνη υποδέχθηκαν, εκ μέρους του Δήμου Θάσου, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννης Γεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σταύρος Τσολάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεώργιος Κουτσουμανής, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ιωάννης Μαρκιανός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημήτριος Μανίτσας και η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου κα. Λαμπρινή Φωκά.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Υπουργό υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Περιφερειακός Σύμβουλος της ΠΕ Θάσου κ. Παναγιώτης Αρχοντής.
Η κα. Υπουργός στα πλαίσια της επίσκεψής της, αρχικά επισκέφτηκε το Αρχαίο Θέατρο της Θάσου, όπου ξεναγήθηκε στο χώρο από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας και Αρχαιολόγους της Υπηρεσίας και ενημερώθηκε για την πορεία ολοκλήρωσης του συνόλου των εργασιών, ώστε να είναι δυνατή και η λειτουργική χρήση του για την πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων.

Στην συνέχεια η κα. Μενδώνη επισκέφτηκε και τον οικισμό των Λιμεναρίων, όπου σχημάτισε ιδία άποψη για την υφιστάμενη κατάσταση του εμβληματικού κτηρίου «Παλατάκι» και του μεταλλευτικού συγκροτήματος, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε για την πολυδιάστατη σημασία του για τους κατοίκους της περιοχής και της Θάσου.

Μετά το πέρας της επισκέψεως της κας. Υπουργού, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
«Ευχαριστώ θερμά την κα. Μενδώνη για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και την επίσκεψή της στον τόπο μας.
Επρόκειτο για μια ιστορική επίσκεψη Υπουργού Πολιτισμού στη Θάσο που επιβεβαιώνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον τόπο μας.
Είχαμε την δυνατότητα από κοινού να σχηματίσουμε ακριβή εικόνα για το μέγεθος της αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου της Θάσου αλλά και για την κατάσταση του μεταλλευτικού συγκροτήματος και του κηρίου «Παλατάκι» στα Λιμενάρια.
Η κα. Υπουργός δεσμεύτηκε αφενός για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο, ώστε αυτό να καταστεί λειτουργικό και αφετέρου για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του μεταλλευτικού συγκροτήματος και του κτηρίου «Παλατάκι» στα Λιμενάρια, προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών του τόπου μας».

Προηγούμενο άρθροΛυτρίβη, Μπαγινέτας και Λαζαρίδης στην καλύβα της λιμνοθάλασσας του Ερατεινού
Επόμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Κάλεσμα σε Βουλευτές και τοπικούς φορείς της Καβάλας για λήψη κοινής πρωτοβουλίας σχετικά με τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στον καφέ