Η θερμοκοιτίδα Στήριξης Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «ΘΕΚΛΑ» του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προσκαλεί όσους ενδιαφερόμενους έχουν ιδέες, οι οποίες μπορούν να γίνουν προϊόντα (υπηρεσίες, μέθοδοι, κτλ) είτε ατομικά είτε ομαδικά, να υποβάλλουν συμμετοχή έως τις 18/09/2023.
Η θερμοκοιτίδα έχει έδρα την Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας και η ιδιαιτερότητά της είναι ότι προσφέρει χώρο για την εγκατάσταση των ενδιαφερομένων, δίνει τη δυνατότητα χρήσης του επιστημονικού εξοπλισμού που έχει αποκτηθεί μέσω της ΠΑΜΘ και προσφέρει mentoring και άλλες δράσεις εξωστρέφειας ώστε τα προϊόντα να τύχουν χρηματοδότησης. Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Θανάση Μητρόπουλο προσκαλούν όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να γίνει ένα προϊόν.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι μια πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. Στο παρελθόν το ΤΕΙ ΑΜΘ είχε πάρει μια μεγάλη υποτροφία από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και την εκτελέσαμε με μεγάλη επιτυχία. Μέσα σ’ αυτήν τη διαδικασία δημιουργήθηκαν μια σειρά από ιδέες, προϊόντα, υπηρεσίες κλπ. Τότε είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τον Περιφερειάρχη και να του θέσω το θέμα ότι θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε μια τέτοια ιδέα παρακάτω. Ο κ. Μέτιος το δέχθηκε, κίνηση ικανοποιητική σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και των καινοτομιών μέσα στην Περιφέρειά μας. Έτσι δημιουργήθηκε η θερμοκοιτίδα Θέκλα που ουσιαστικά, εκτός από αυτά που συζητήσαμε κι αναπτύξαμε μέσα από την Υποτροφία, προσκαλούμε όλους τους ανθρώπους κυρίως από την Περιφέρεια ΑΜΘ που έχουν κάποια ιδέα για υλοποίηση, να έρθουν στην θερμοκοιτίδα που είναι εγκατεστημένη στην Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας. Προσφέρει θέση εργασίας, εξοπλισμό, υπηρεσίες νομικές, λογιστικές κλπ, αλλά προσφέρει και τη δυνατότητα να αναπτυχθεί η ιδέα περισσότερο, να γίνει το business plan, να το βγάλουμε στην αγορά και να γίνει προϊόν. Έτσι, ώστε για παράδειγμα να αναπτυχθεί η καινοτομία, να τονωθεί η αγορά και να μειωθεί η ανεργία των νέων επιστημόνων. Είναι μια πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Είναι μεγάλη η ευθύνη να την αναπτύξουμε στην πόλη μας και να την ενισχύσουμε. Πιστεύω ότι θα πάει καλά».
ΣΤΗΝ KAVALA EXPO
Πρόσθεσε ότι «η Αγία Θέκλα που η γιορτή της είναι τώρα στις 24 Σεπτεμβρίου, είχε ως μέντορα τον ίδιο τον Απόστολο Παύλο. Τη Θέκλα θα μπορούσε να την κατατάξει κάποιος στις πρώτες αγίες που πρόβαλλαν την αξία της γυναίκας.
Θα γίνουν τα εγκαίνια της θερμοκοιτίδας, έχουμε συζητήσει με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Δέμπα να είναι στο πλαίσιο του Kavala Expo και θα υπάρχει περίπτερο της Θέκλας στην Έκθεση.
Είναι μια πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία και προσκαλώ όλους τους ενδιαφερόμενους που έχουν την ιδέα. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους εξοπλισμούς της Πανεπιστημιούπολης. Ό,τι έχει χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια ΑΜΘ είναι στη διάθεσή τους, είτε για πιστοποιήσεις, είτε για περαιτέρω ανάπτυξη του προϊόντος τους. Είναι όλα στη διάθεσή τους. Η ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων είναι η 18η Σεπτεμβρίου. Θα υπάρξουν αρκετοί κύκλοι και έτσι μπορούν να ενταχθούν στη θερμοκοιτίδα, να αναπτύξουν το προϊόν τους και να μπουν στην αγορά».

Προηγούμενο άρθροΚάρτα στάθμευσης στη χερσόνησο της Παναγίας έχουν λάβει 390 μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής
Επόμενο άρθροΣτη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συμμετέχει το Επιμελητήριο Καβάλας