Στη Βουλή θα μιλήσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς στην Ολομέλεια συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με σκοπό την ενίσχυση των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες, θα μιλήσει για τη ρύθμιση με την οποία χορηγείται επίδομα ύψους 105 έως 500 ευρώ στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούν στα πλοία του Στόλου, ενώ ενδέχεται να αναφερθεί και στο νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση ώστε να ισχύσει από το 2024, ταυτόχρονα με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση, όπως αναφέρουν κύκλοι, θέλει να δείξει έμπρακτα την αναγνώριση του έργου και της συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην αμυντική θωράκιση της χώρας.

Δεν αποκλείεται ο Πρωθυπουργός να κάνει κι έναν μίνι – απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας και μια σύγκριση με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απόσχει από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί και στην τροπολογία – «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, βάσει της οποίας θα αποκλείονται από τις εκλογές όλοι όσοι έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η συγκεκριμένη τροπολογία θα ψηφιστεί την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να παραμεριστούν οι αντιπολιτευτικές διαφορές και σκοπιμότητες και να επιτευχθεί ευρεία συναίνεση.

Προηγούμενο άρθροΠαρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας η κοπή της πίτας του ΤΟΕΒ Χρυσοχωρίου – Συζητήθηκαν οι ανάγκες του Οργανισμού
Επόμενο άρθροΣεισμός στην Τουρκία: Ώρες αγωνίας στα ερείπια – Έρευνες για επιζώντες εν μέσω παγετού