Το Σάββατο 06 Ιανουαρίου 2024 στις 12:00 πμ στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας, σε μια κατάμεστη αίθουσα από Καβαλιώτες, αλλά και φίλους από άλλους Νομούς, έγινε η πρώτη εκδήλωση «κοπή Βασιλόπιτας» του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας. Συμμετείχαν αρκετοί από τους νέους που στηρίζει το Σωματείο, πολλοί φίλοι, μέλη και εκπρόσωποι Αρχών, Φορέων και Συλλόγων.
Το 2024 συμπληρώνονται δεκατρία (13) χρόνια εθελοντικής, σημαντικής και ουσιαστικής προσφοράς προς τα Παιδιά του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού (Π.Π.Π. Καβάλας, πρώην Παιδόπολη) και τους Νέους /-ες Ενήλικες που αποκόπτονται απότομα από το υποστηρικτικό – προστατευτικό περιβάλλον του Φορέα όπου για χρόνια ζούσαν, καλούμενα να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες της ζωής χωρίς να έχουν κάποιον να τους στηρίζει.

Ο Πατέρας Χερουβίμ, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, ευλόγησε τη Βασιλόπιτα και ανέφερε ότι «η υποστήριξη και η ενασχόληση με τα παιδιά πάντα είναι σημαντική και ωφέλιμη, συνεχάρη το Σωματείο για το μεγάλο και σημαντικό έργο που έχει να επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια …».
Επιπλέον την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και εκφράσανε τη συμπαράστασή τους: η Βουλευτής της ΝΔ κυρία Αγγελική Δεληκάρη, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κύριος Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος κύριος Θεόδωρος Μουριάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Ανάπτυξης κύριος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας κύριος Ιωάννης Προμούσας, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κύριος Κωνσταντίνος Πεφάνης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κύριος Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, η πρώην Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας και Πρόεδρος του Λύκειου Ελληνίδων Καβάλας κυρία Μαρίνα Φιλιππίδου, Πρόεδροι και Μέλη πολλών Συλλόγων της πόλης μας, ενδεικτικά και με τυχαία σειρά αναφέρονται : Θασιακή Ένωση Καβάλας κύριος Κωνσταντίνος Χιόνης, Γιατροί του Κόσμου κυρία Άννα Γιοβανιού, Inner Weel κυρία Έφη Λοϊζά, Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας κύριος Μιχάλης Τσουλφίδης, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής κύριος Απόστολος Λυκουρίνος, Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας κυρία Ευαγγελία Οικονομίδου, Σώμα Οδηγισμού – Τοπικού Τμήματος Καβάλας κυρία Θώμη Αγγέλου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Περιφερειακό Τμήμα Καβάλας κυρία Αντωνία Βαλασιάδου, Κοινωνικός Συνεταιρισμός ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας Αγγελική Δημητρακάκη, Σύλλογος Αλιευτικών Πλοίων Καβάλας κύριος Ιωάννης Μανιός, οι νεαρές/-οί ενήλικοι που στηρίζει το Σωματείο μας, Ανάδοχοι Γονείς, Γονείς που προχώρησαν σε παιδοθεσία από το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας (πρώην Παιδόπολη Άγιος Γεώργιος), πολλοί φίλοι και τα μέλη του κοινωνικού – εθελοντικού Σωματείου μας που είχαν την ευκαιρία μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα χαράς να συζητήσουν για τους σκοπούς και τους στόχους του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα ΜΜΕ που παραβρέθηκαν και κάλυψαν την εκδήλωση.

Από τον Πρόεδρο έγινε αναδρομή στην πλούσια και ουσιαστική δράση του Σωματείου μας. Ευχαρίστησε τους δωρητές και όλους όσους στηρίζουν το Σωματείο.
Ιδιαίτερα ευχαρίστησε όλους τους Ιατρούς που ανιδιοτελώς εξετάζουν και φροντίζουν παιδιά και νέους που υποστηρίζει το Σωματείο μας.
Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο Πρωτοποριακό και Υποδειγματικό Πρόγραμμα του Σωματείου: «Υποστήριξη Διαβίωσης Νεαρών Ενηλίκων που αποχωρούν από τα Π.Π.Π. ΠΑΜΘ και η ένταξή τους στην Κοινωνία».
Ανακοινώθηκαν οι προγραμματισμένες δράσεις για το 2024, με κύριο στόχο την συνεργασία με τα Παραρτήματα Προστασίας Παιδιού Καβάλας και Δράμας, την υποστήριξη των νέων που φιλοξενήθηκαν στα Π.Π.Π. ΠΑΜΘ, την συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων Παιδοπόλεων Βόλου, τη συνεργασία με τους Φορείς και την Κοινωνία του Νομού μας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους χορηγούς της εκδήλωσής μας για τα δώρα της Βασιλόπιτας και της κλήρωσης, τους κοσμηματοπώλες της πόλης μας : τον κύριο Δημήτριο Μαυρίδη και Κωνσταντίνο Χατζηγιαννάκη «CONSTANTINOS» και τα Αρτοζαχαροπλαστεία Ανδρέα Σκλαρή για την χορηγία της ποικιλίας εδεσμάτων, και της Βασιλόπιτας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου
Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο“Έφυγε” από τη ζωή ο Λευτέρης Κελβερίδης
Επόμενο άρθρο«Έφυγε» o Ζήσης A. Βαπορίδης, ένας μεγάλος ευεργέτης και εραστής της Καβάλας