Δυο διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς εκδηλώθηκαν στο νησί της Θάσου τα ξημερώματα της Τετάρτης (3/7), λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας.

Οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην Σκάλα Ποταμιάς και στην Παναγία (Ντα), ενώ για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν 32 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου, 13 οχήματα, ένα αεροσκάφος και δυο ελικόπτερα. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρείχαν υδροφόρες Ο.Τ.Α.

ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΑΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΜΝΗΜΕΣ

Για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την κατάσβεση των πυρκαγιών μίλησε σε δηλώσεις του , ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, Κώστας Μανίτσας, ο οποίος σημείωσε ότι ”Είχαμε δύο πυρκαγιές ψηλά στο βουνό ψηλά και οι δύο λόγω των κεραυνών. Εκδηλώθηκαν περί τις 4:00 το πρωί. Ευτυχώς είχε βρέξει πολύ λίγο νωρίτερα και δεν προχώρησαν. Κάηκε πολύ μικρή έκταση από την κάθε μία φωτιά. Δεν υπάρχει κίνδυνος όλα είναι υπό έλεγχο. Συνέδραμαν άμεσα και εναέρια μέσα και ενισχύσεις, οπότε αντιμετωπίστηκαν όλα έγκαιρα. Οι πυρκαγιές αυτές μας ξύπνησαν μνήμες από τη φωτιά που ξέσπασε και πάλι από κεραυνό πριν μερικά χρόνια, από την οποία κάηκαν χιλιάδες στρέμματα”, σημείωσε σχετικά ο κ. Μανίτσας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου στάθηκε ιδιαίτερα και στην οργάνωση που υπάρχει στο νησί όσον αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών τονίζοντας σχετικά: ”Προλάβαμε και τις ελέγξαμε, καθώς είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, είμαστε πολύ ευαισθητοποιημένοι και πολύ οργανωμένοι στο θέμα της πυροπροστασίας. Έχουμε εθελοντές πυρασφάλειας, επιφυλακής που με όλα τα εργαλεία από τις 4 τα χαράματα ήταν επί ποδός και στα δυο περιστατικά”.

Να σημειωθεί τέλος ότι στην προσπάθεια κατάσβεσης μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι της Κεραμωτής 18 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρων της 7ης ΕΜΟΔΕ και πέντε οχήματα και με ελικόπτερο μια ακόμη ομάδα πεζοπόρων με 8 πυροσβέστες της 7ης ΕΜΟΔΕ.

Προηγούμενο άρθροΞενοφών Κροκίδης: Μόνιμη πληγή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας η μετακίνηση των παθολόγων στο Νοσοκομείο Δράμας
Επόμενο άρθροΖαφείρης Μυστακίδης: Δικαιολογημένα ανησυχούν οι αγρότες με την παρατεταμένη ανομβρία