Η ΔΕΥΑ Καβάλας ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διαδικασία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών των πελατών της, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ν. 5314/2026 (άρθρο 272), για τη διευκόλυνση πληρωμών φυσικών και νομικών προσώπων.
Κάθε οφειλή που παραμένει απλήρωτη (και εκτός ρύθμισης) για διάστημα άνω των 6 μηνών από τη λήξη της, επιβαρύνεται υποχρεωτικά με πρόστιμο 50% επί του συνολικού χρέους. Το σύνολο της οφειλής, μαζί με το πρόστιμο 50%, αποστέλλεται υποχρεωτικά στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για αναγκαστική είσπραξη.
Η έγκαιρη υπαγωγή σε ρύθμιση είναι ο αποκλειστικός τρόπος αποφυγής του προστίμου και μεταφοράς της οφειλής στην Α.Α.Δ.Ε.
1️⃣ Εάν έχετε ληξιπρόθεσμες οφειλές:
Προσέλθετε άμεσα στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας ή επικοινωνήστε μαζί μας:
☎️ 2510 834 752
📧 info@deyakav.gr
2️⃣ Εάν έχετε ήδη ενεργή ρύθμιση:
Παρακαλούμε να είστε απολύτως συνεπείς. Η ρύθμιση χάνεται εάν παραλείψετε 2 συνεχόμενες δόσεις ή 2 τρέχοντες λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης, γεγονός που ενεργοποιεί αυτόματα τις κυρώσεις.
Μέγιστα όρια ρύθμισης τμηματικής καταβολής 5 Έτη – 60 Δόσεις
Για την αναλυτική σας ενημέρωση, πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://claude.ai/code/artifact/e918511e-2832-44ab-9694-5d73a48bb68b





