Σε φάση ολοκλήρωσης είναι το πρόγραμμα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών για τα μέλη των ΚΑΠΗ. Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Ανέστης Δημητριάδης σημείωσε πως το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά με μεγάλη επιτυχία.

“Πιλοτικά σε δύο Δήμους της χώρας μας, ένας εκ των οποίων είναι ο Δήμος Καβάλας εντελώς πιλοτικά γίνεται πρόγραμμα εκμάθησης υπολογιστών στα ΚΑΠΗ του Δήμου μας και για τους ωφελούμενους των ΚΑΠΗ αλλά και για κάθε άλλο συντοπίτη μας που θα ήθελε να μάθει κάτι.

Ξεκίνησε δειλά το πρόγραμμα αρχικά και πάμε προς την ολοκλήρωση μια και από τη νέα χρονιά θα πάει σε όλη την Ελλάδα το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Και εμείς θα είμαστε μέσα ενώ ήδη έχουμε γεμίσει τα ΚΑΠΗ με τα ραντεβού μια και πάρα πολλοί συμπολίτες μας έχουν αξιώσει την εκμάθηση από τους συμβούλους της πληροφορικής και έχουμε δώσει το διέξοδο σε αυτά τα άτομα να μάθουν τη νέα τεχνολογία και αυτό μπορεί να τους βοηθήσει στην καθημερινότητά τους.

Μόνο την χαρά αυτών των ανθρώπων να δει κανείς, αρκεί!!!” τόνισε χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα «3η e-λικία» εφαρμόζεται πιλοτικά στον Δήμο Καβάλας από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με σκοπό την εκμάθηση ηλικιωμένων σε βασικούς χειρισμούς, που απαιτούνται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν και να αυτοεξυπηρετούνται ηλεκτρονικά στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες, την Εφορία, τις τράπεζες κλπ., μέσω των σελίδων gov.gr και, γενικώς, να αποκτήσουν τις απαιτούμενες γνώσεις για να συμμετέχουν στη σύγχρονη εποχή.

Το Πρόγραμμα Ψηφιακής Ενδυνάμωσης Ηλικιωμένων, «3η e-λικία» είναι δωρεάν, έχει διάρκεια 6 μηνών (1 Ιουνίου έως 30 Νοεμβρίου) και μπορούν να το παρακολουθήσουν δημότες ηλικίας από 65 ετών και άνω στα ΚΑΠΗ του Δήμου.

Μέχρι σήμερα, παρακολουθούν το Πρόγραμμα περίπου 200 άτομα κι έχουν κλειστεί πάμπολα ραντεβού με τους Ψηφιακούς Βοηθούς.

“Μια πρωτοβουλία του υπουργού που έδωσε πολλά νέα οφέλη και πλέον αυτό το πρόγραμμα θα γίνει παντού και θα αφορά σε όλα τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Εξάλλου στα ΚΑΠΗ μας έχουμε ξεκινήσει όλες τις δραστηριότητες. Έγιναν ομάδες και ό,τι θέλουν οι ωφελούμενοι το ξεκινάμε. Θα κάνουμε και την θεατρική μας ομάδα και παράλληλα θα έχουμε και τους γιατρούς μας μέσα στα ΚΑΠΗ για να βοηθήσουμε τους πολίτες. Ένας γιατρός ακόμη φέτος θα είναι κοντά μας” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΖευς, η νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου από την Energean στο Ισραήλ
Επόμενο άρθρο“Η ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ πρέπει να στηριχθεί για να φέρει αέρα ανάπτυξης στην περιοχή μας” δηλώνει ο πρόεδρος της Αρχέλαος Γρανάς