Πρόβλημα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων κ. Συμεών Μαυρίδη το πρόβλημα θα επιδεινωθεί λόγω επικείμενων συνταξιοδοτήσεων.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης στις υπηρεσίες του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας. Κάποιοι συνάδελφοι έχουν καταθέσει ήδη αίτηση συνταξιοδότησης και θα ακολουθήσει στο τέλος του 2023 άλλος ένας συνάδελφος τουλάχιστον. Αυτοί προστίθενται στα άτομα που έχουν υποβάλλει αίτηση για σύνταξη το προηγούμενο χρονικό διάστημα ή έχουν αποχωρήσει από την υπηρεσία για διάφορους λόγους. Οι υποθέσεις, τα δικαστήρια και η εξυπηρέτηση του κοινού γίνονται κανονικά, δεν υπάρχουν καθυστερήσεις. Αλλά υπάρχει μια πίεση στο προσωπικό. Αρκετοί υπάλληλοι παίρνουν εδώ και καιρό δουλειά στο σπίτι και υπάρχει αυτό το πρόβλημα που πηγαίνει παράλληλα με το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Ειρηνοδικείου Θάσου που εδώ και 5 χρόνια υπάρχει μόνο ένας δικαστικός επιμελητής και περιμένουμε τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο να στελεχώσει τη γραμματεία».
ΣΧΟΛΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Για το θέμα της έλλειψης προσωπικού πρόσθεσε ότι «είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που πρέπει κάποια στιγμή να λυθεί. Έχει ιδρυθεί μια σχολή δικαστικών υπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη και πλέον οι υπάλληλοι θα προέρχονται από εκεί. Θα γίνεται εκεί μια 6μηνη εκπαίδευση. Αυτό είναι καλό διότι οι υπάλληλοι θα έχουν μια προ-εκπαίδευση στο αντικείμενό τους. Υπάρχει όμως κι ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Με το παλιό σύστημα, όταν γινόταν ένας διαγωνισμός και παίρναμε 100 άτομα προσωπικό, όταν υπήρχε υποστελέχωση με μια ειδική πράξη μπορούσε το υπουργείο μέσω του ΑΣΕΠ να πάρουμε κι άλλα άτομα. Πλέον, αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει αφού από τη στιγμή που υπάρχει ακαδημία προσωπικού, όσα άτομα προβλέπονται αυτά έρχονται. Αν, όμως, σε ένα έτος αποχωρούν 500 υπάλληλοι κι έρχονται 200 άτομα από την ακαδημία, σταδιακά θα υπάρξει πρόβλημα σε όλη τη χώρα. Το υπουργείο γνωρίζει αυτά τα προβλήματα κι ελπίζουμε κάποια στιγμή να λυθούν, διαφορετικά το προσωπικό θα είναι γερασμένο και θα υποστελεχωθούν όλες οι υπηρεσίες».

Προηγούμενο άρθρο«Μαϊμού» αστυνομικός κατηγορείται για βιασμoύς και ληστείες γυναικών στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΗ Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει και από την Καβάλα στις 22 Απριλίου 2024!