“Τσουχτερές” παραμένουν οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καυσόξυλα. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του OPEN, η τιμή του πετρελαίου διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στο 1.285 ευρώ το λίτρο. Αυτό είναι το μέσο κόστος. Και αναφέρεται ενδεικτικά ένα σχετικό παράδειγμα: Εάν κάποιος γεμίσει μια δεξαμενή 1000 λίτρων θα πρέπει να δώσει 1.285 ευρώ.

Ωστόσο υπάρχουν αποκλίσεις στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης σε περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά:

Η χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου εντοπίζεται στην Αττική όπου μπορεί κανείς να τη βρει και με 1,15 ευρώ το λίτρο. Ανάλογες τιμές είναι και στην Βόρεια Ελλάδα δηλαδή στο 1,15 ευρώ το λίτρο. Ωστόσο υψηλότερη είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα νησιά του Αιγαίου καθώς φτάνει μέχρι και τα 1,59 ευρώ το λίτρο . Ακόμη πιο ακριβή είναι η τιμή του πετρελαίου στα νησιά και σε απομακρυσμένες περιοχές καθώς είναι αυξημένη μέχρι και 0,30 ευρώ από τις παραπάνω τιμές που έχουν αναφερθεί.

Τα καυσόξυλα

Το ίδιο ρεπορτάζ επισημαίνει πως οι τιμές των καυσόξυλων κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Σε αυτό βοηθάει ο καιρός. Επειδή υπάρχει καλοκαιρία δεν αγοράζουν όλοι οι πολίτες πετρέλαιο θέρμανσης ή καυσόξυλα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι τιμές να διατηρούνται σε λογικά επίπεδα . Αναλυτικά:

Οξιά: Η τιμή της κυμαίνεται μεταξύ 110 ευρώ και 140 ευρώ ανά κυβικό,
Ελιά: Η τιμή της ξεκινάει από 140 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 160 ευρώ ανά κυβικό
Δρυς: Κοστίζει από 110 ευρώ μέχρι και 130 ευρώ ανά κυβικό
Πεύκο: Πωλείται από 100 ευρώ με -130 ευρώ ανά κυβικό.

Προηγούμενο άρθρο«Έφυγε» o Ζήσης A. Βαπορίδης, ένας μεγάλος ευεργέτης και εραστής της Καβάλας
Επόμενο άρθροΤην πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε η Δημοτική παράταξη του Δήμου Καβάλας με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Χρυσανιδη