Η Θάσος θα πρέπει να έχει μικρότερη εξάρτηση από τον οδικό τουρισμό διότι είναι ευμετάβλητος παράγοντας, όπως δηλώνει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων κ. Πάρης Παρασχούδης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «δεν είναι κάτι καινούργιο. Προσωπικά το θέτω σαν ζήτημα πάνω από 6-7 χρόνια. Έχω παρουσιάσει και επίσημες μελέτες που δείχνουν ότι θα πρέπει να αναπτύξουμε περισσότερο τις αφίξεις μέσω του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος». Θέλουμε μέσω της σύμπραξης που έχουμε οι ξενοδόχοι να κάνουμε τον τόπο μας πιο ελκυστικό στις αγορές της κεντρικής και της δυτικής Ευρώπης, με σκοπό να έχουμε περισσότερες πτήσεις.

Ο οδικός τουρισμός μας έχει σώσει στην περιοχή μας. Γειτονεύουμε με πολλές χώρες που κάνουν διακοπές στην περιοχή μας και δεν είμαστε εναντίον αυτού. Άλλωστε, την περίοδο της πανδημίας ήταν αυτό που, ενώ άλλες περιοχές είχαν λιγότερο κόσμο, στη Θάσο είχαμε αρκετά καλή προσέλευση. Αλλά το έχουμε πληρώσει κι άλλες περιόδους, όπως την περίοδο του εμφυλίου στη Γιουγκοσλαβία που και πάλι είχαμε αρκετά μεγάλη εξάρτηση από τον οδικό τουρισμό και είδαμε ότι το νησί μας είχε μια μεγάλη κάμψη και μετά στραφήκαμε αρκετά προς τον αεροπορικό τουρισμό. Τη δεκαετία του 2000 είχαμε πολύ περισσότερες αφίξεις και πτήσεις στο «Μέγας Αλέξανδρος» κάτι που θέλουμε να επανέλθει, αλλά χωρίς να έχουμε κάτι εναντίον του οδικού τουρισμού. Απλώς θα πρέπει να ισορροπήσουμε καλύτερα τις αφίξεις στην περιοχή μας».

ΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ

Για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί αυτήν την εποχή είπε ότι «δεν βοηθάει ο καιρός και όταν κάποιος μπορεί να έρθει ή να φύγει εύκολα λόγω κάποιων παραγόντων, όπως είναι οι καιρικές συνθήκες, τότε δεν υπάρχει μεγάλη προσέλευση. Δεν είναι ο μόνος παράγοντας, υπάρχουν κι άλλοι. Κάθε χώρα έχει τα δικά της θέματα όπως η Ρουμανία που υπάρχει η απεργία των εκπαιδευτικών που καθυστερεί την ολοκλήρωση του σχολικού έτους. Επίσης βλέπουμε ότι και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, η πολύ μεγάλη αισιοδοξία που υπήρχε το Μάρτιο λόγω των προκρατήσεων δεν ίσχυσε κι έχουμε μια μικρή κάμψη της προσέλευσης. Αυτό εκφράζεται ως μη εκπλήρωση των μεγάλων προσδοκιών που υπήρχαν κι όχι σαν πραγματικό αποτέλεσμα».

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Τσιάντος: Γιορτή του Πατέρα και Πωλ Ντιράκ (Paul Dirac)
Επόμενο άρθροIsland: Το beach bar που αγαπώ στη Θάσο