Εκτός απογευματινών χειρουργείων βρίσκεται στην παρούσα φάση το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, αφού ο συγκεκριμένος θεσμός ξεκίνησε την Παρασκευή (8/3) να εφαρμόζεται πιλοτικά από κεντρικά νοσοκομεία της χώρας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά για το θέμα ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Καβάλας, Γιώργος Τεπελόπουλος, προς το παρόν το Γ.Ν.Κ. είναι στο…περίμενε, ενώ για άλλη μια φορά στάθηκε στις δυσκολίες εφαρμογής ενός τέτοιου θεσμού, ειδικά σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο, όπως αυτό της Π.Ε. Καβάλας.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ

”Όπως είναι γνωστό την Παρασκευή (7/3) ξεκίνησε ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων, σε ένα από τα νοσοκομεία που επιλέχθηκαν για να ξεκινήσει πιλοτικά, ώστε να δούμε πώς θα δουλέψει αυτό το εγχείρημα. Στα επαρχιακά νοσοκομεία και στο νοσοκομείο Καβάλας δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες της έναρξης των απογευματινών χειρουργείων. Περιμένουμε να ενημερωθούμε για να δούμε πώς θα το χειριστούν οι συνάδελφοι, πως θα το διαμορφώσουν. Έχουμε πει ότι υπάρχουν δυσκολίες και είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων. Είμαστε αυτή τη στιγμή στο… περίμενε”, επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Τεπελόπουλος.

”Σε περίπτωση που το νοσοκομείο, μας ζητήσει να ξεκινήσει τα απογευματινά χειρουργεία σημαίνει ότι όσοι θα εμπλακούν σε αυτό το θεσμό, έχουν υπολογίσει όλες τις παραμέτρους και τις δυσκολίες και θα ζητήσουν να ξεκινήσουν έχοντας πια εξασφαλίσει ότι θα είναι αυτό βιώσιμο. Τα προβλήματα όμως είναι πάρα πολλά και είναι μία δύσκολη εξίσωση. Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι χειρουργικές ειδικότητες που θα ”τρέξουν” όλο αυτό το πρόγραμμα έχουν ελλείψεις, άρα είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί. Το νοσηλευτικό έχει ακόμη περισσότερες ελλείψεις και εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα για να λειτουργήσουν όλα αυτά, γιατί έχουμε πολύ μεγαλύτερες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό”, συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ.

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ

”Το Γ.Ν.Κ. είναι ένα επαρχιακό νοσοκομείο, όπως και όλα τα άλλα, που εφημερεύει κάθε μέρα, άρα οι απογευματινές χειρουργικές αίθουσες θα είναι ένα θέμα να λειτουργήσουν παράλληλα με τις αίθουσες των επειγόντων και τα περιστατικά που μπορεί να προκύψουν από μία εφημερία. Είναι παράλληλα και οι πληρότητες των Κλινικών και όλα αυτά είναι θέματα που σε περίπτωση που το νοσοκομείο ζητήσει να ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία θα πρέπει να τα έχει με κάποιο τρόπο οργανώσει και διευθετήσει”, σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Τεπελόπουλος.

Προηγούμενο άρθροΣε ετοιμότητα η ΝΔ Καβάλας ενόψει των Ευρωεκλογών όπως δηλώνει ο Ιορδάνης Παπαντίδης
Επόμενο άρθροΆγγελις Βλάχος: Ο ΟΛΚ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση και τη βελτίωση των υποδομών στην Κεραμωτή