Εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής (26.02.2023) ο Παύλος Πολάκης με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος, προκειμένου να συζητήσουν την υπόθεση του βουλευτή Χανίων, ο οποίος όπως επισημαίνεται έθεσε τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Παύλος Πολάκης μέσα από μια ανάρτησή στοχοποίησε δημοσιογράφους, δικαστές και αξιωματούχους κάνοντας στην πραγματικότητα προγραφές. «ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!!» ανέφερε χαρακτηριστικά, φτιάχνοντας -όπως λένε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- μια δική του ατζέντα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ενημερώθηκε για την ανάρτηση Πολάκη, αποφάσισε αμέσως να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων, αντιλαμβανόμενος ότι στην πραγματικότητα ο βουλευτής Χανίων έχει πάρει τον δικό του δρόμο, αμφισβητώντας ευθέως και την θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις προχθές σε συνέντευξη του είπε ότι εμείς δεν είμαστε ρεβανσιστές και ήρθε ο Πολάκης την επόμενη μέρα να κάνει προγραφές λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι η λογική Πολάκη είναι μακριά από αυτούς, καθώς στο παρελθόν με την υπόθεση των Πρεσπών είχαν στοχοποιηθει μέσα από αφίσες και φακέλους με σφαίρες. Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ακόμα ότι προφανώς ο βουλευτής Χανίων έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο στην πολιτική θεωρώντας ότι πλέον έχει ένα κοινό το οποίο μπορεί να τον στηρίξει.
Ερμηνεύουν, μάλιστα, ως σαφή αιχμή προς τον Αλέξη Τσίπρα την δεύτερη ανάρτηση του, όπου από τα Σφακιά υπενθύμιζε την περίοδο 2010-2014.

Απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες επισημαίνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο είναι εξοργισμένος από την ανάρτηση Πολάκη, αλλά έχει αποφασίσει να μην έρθει σε επαφή μαζί του κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την οποία ο Παύλος Πολάκης βρέθηκε εκτός κόμματος ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας» σύμφωνα με πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Προηγούμενο άρθροΆθλια επίθεση Πολάκη κατά δημοσιογράφων, δικαστών και τραπεζικών στελεχών – Απειλεί ότι θα τους «καθαρίσει»
Επόμενο άρθροΞάνθη: Το καρναβάλι επέστρεψε δυναμικά – Χορός και γλέντι από μικρούς και μεγάλους