Στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν 5 έργα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παγγαίου κ. Γιώργος Καλλινικίδης υπογράμμισε πως ένα εξ’ αυτών είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμναστηρίου Νικήσιανης.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «την Πέμπτη είχαμε δημοτικό συμβούλιο, το πρώτο μετά τις εκλογές. Ο Δήμος Παγγαίου δεν σταματάει τη λειτουργία του και δεν επηρεάζεται από την προεκλογική περίοδο. Συνεχίζουμε κανονικά το έργο μας και στα πλαίσια της σημαντικής δουλειάς η οποία γίνεται, την Πέμπτη πήραμε μια απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο, να συμπεριλάβουμε στο επιχειρησιακό μας πρόγραμμα 5 σημαντικά έργα, για να καταθέσουμε πρόταση στο Leader και να μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις.
Αφορούν σε δημιουργία χώρων αναψυχής στην κοινότητα της Νέας Περάμου και συγκεκριμένα μια νέα παιδική χαρά. Είχαμε φτιάξει μία στο κέντρο και τώρα θα κάνουμε άλλη μία σε άλλο σημείο, καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες. Κάποιες παρεμβάσεις βελτίωσης θα γίνουν στα γήπεδα της κοινότητας Κοκκινοχώματος και κοινότητας Ακροποτάμου. Επίσης, σημαντικά έργα στο πλαίσιο των ενεργειακών αναβαθμίσεων θα κάνουμε στο δημοτικό σχολείο Παλαιοχωρίου, στο δημοτικό σχολείο του Μελισσοκομείου και στο κλειστό γυμναστήριο της Γεωργιανής. Ο Δήμος Καβάλας είχε κάνει κάποιες υποδομές, είχε μπει σε προγράμματα και αναβάθμισε ενεργειακά και δημοτικά σχολεία, το πρώην δημαρχείο, το τωρινό δημαρχείο, το κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης και τώρα προχωρούμε στα πλαίσια αυτά να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε και σε άλλα. Ήδη έχουμε έτοιμες μελέτες, περιμένουμε προσκλήσεις από την Περιφέρεια ΑΜΘ για να εντάξουμε και νέα έργα στις ενεργειακές αναβαθμίσεις».
ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
Πρόσθεσε ότι «γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη δουλειά. Οφείλω να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία η οποία δουλεύει πάρα πολύ σ’ αυτό το επίπεδο έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι σε επίπεδο μελετών και πράγματι όταν βγει μια πρόσκληση δεν υπάρχει περίπτωση ο Δήμος Παγγαίου να μην έχει έτοιμη μία μελέτη για να την καταθέσει. Γι’ αυτό και υλοποιούνται τόσα πολλά έργα, γι’ αυτό και εντάσσονται τόσα πολλά έργα. Κι αυτό γίνεται διότι υπάρχει και μία διοίκηση που ενδιαφέρεται πολύ γι’ αυτό αλλά και μία υπηρεσία που ανταποκρίνεται σ’ αυτό το επίπεδο».

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε το μεταπτυχιακό Φυσικής του ΔΙΠΑΕ στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας
Επόμενο άρθροΘεόδωρος Χατζηχρήστος: Με όλα αυτά θα έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα