Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τουριστικά το 2023 για την Καβάλα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης επεσήμανε ότι μεγάλη ήταν η αύξηση των τουριστών μέσω των πτήσεων που κατέφθασαν στο Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι διψήφια η άνοδος σε αφίξεις και εισπράξεις. Εξαρτάται πολύ από το κατάλυμα και την εποχικότητα, αλλά σίγουρα μιλάμε για αύξηση πάνω από 10%. Όλα τα στοιχεία αυτό δείχνουν. Αυτό φαίνεται από τις αφίξεις και από τα αεροδρόμιο και από τις οδικές. Αυτό είναι που κρατάμε από το 2023.

Τα τελευταία χρόνια η πλειοψηφία είναι από τον οδικό τουρισμό και σίγουρα οι πιο πολλοί είναι Βαλκάνιοι. Ενισχύθηκε και το ρεύμα από την Τουρκία που φέτος παρουσίασε για πρώτη φορά άνοδο από το 2016, όμως είχαμε αύξηση και στις αεροπορικές αφίξεις, διεθνείς και εγχώριες. Το αεροδρόμιο πήγε καλά φέτος, με αύξηση πάνω του 20%. Οι αφίξεις του εξωτερικού τροφοδοτούν κυρίως τον τουρισμό της Θάσου. Το ελπιδοφόρο σημάδι είναι ότι αυξήθηκε και ο εγχώριος τουρισμός, κάτι που δείχνει ότι με την αύξηση των δρομολογίων βγαίνει κερδισμένος ο τουρισμός. Που σημαίνει ότι πρέπει ως περιοχή να ζητήσουμε αύξηση των δρομολογίων».

ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024

Μιλώντας για το 2024 είπε ότι «οι προοπτικές είναι καλές. Οι προσυμφωνίες και τα συμβόλαια που έχουμε είναι θετικά και μένει να δούμε αν θα υπάρξει η ανταπόκριση του κόσμου. Ακόμα δεν έχουμε καθαρή εικόνα. Πιστεύω ότι το Μάρτιο μετά τη Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου, όπως συνήθως γίνεται, θα έχουμε καλύτερη εικόνα για να κάνουμε τις προγνώσεις μας. Πάντως τα στοιχεία είναι ελπιδοφόρα».

Τέλος αναφέρθηκε στη δημιουργία καταλυμάτων λέγοντας ότι «βλέπουμε να δημιουργούνται πολλά, κυρίως δευτερεύοντα, όπως διαμερίσματα, βίλες κλπ και λιγότερο ξενοδοχεία. Αυτό βλέπουμε να υπάρχει σε όλο το νομό. Αυτό πρέπει να μας απασχολήσει για το πώς πρέπει να σχεδιάσουμε τις υποδομές γύρω από αυτά. Δεν αρκεί μόνο ένα ωραίο κατάλυμα, αλλά πρέπει να αντέχουν οι υποδομές. Σ’ αυτό υπάρχει ένας προβληματισμός. Οι νέες δημοτικές αρχές πρέπει να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα. Διότι με τόση αύξηση στον τουρισμό δεν θα αργήσει η μέρα που οι υποδομές δεν θα αντέξουν».

Προηγούμενο άρθροΑναστασία Αντωνίου: Ας είμαστε προσεκτικοί για το καλό της υγείας μας
Επόμενο άρθροΤο Κάστρο Λιμεναρίων Θάσου ετοιμάζεται για τη γιορτή του Αγίου Αθανασίου