Την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2024, και περί Ω/14:20, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του κου Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελου Τουρνά στην Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Καβάλας, έπειτα από σύσκεψη ευρείας κλίμακας που είχε προηγηθεί στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή.

Τον κύριο Υφυπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Επιθεωρητής Π.Υ. Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Π.Σ. Ευάγγελος Φαλάρας, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος Π.Σ. Θεόδωρος Κοσμίδης και ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αρχιπύραρχος Σπυρίδων Κούτρας.

Τον κύριο Υφυπουργό υποδέχθηκε ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Καβάλας Πύραρχος Αντώνιος Χρηστίδης ενώ παρευρέθησαν οι Διοικητές και οι Αξιωματικοί όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού καθώς και οι Υπάλληλοι της Π.Υ. Καβάλας που εκτελούσαν υπηρεσία τη συγκεκριμένη μέρα.

Ο κύριος Υφυπουργός αφού ενημερώθηκε από τον Διοικητή της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Καβάλας για τη δομή, τη σύσταση και τη λειτουργία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού και άκουσε προσεκτικά τα υφιστάμενα προβλήματα και τις υπάρχουσες ανάγκες των Υπηρεσιών αρμοδιότητάς μας, έκανε αναφορά στις προπαρασκευαστικές ενέργειες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας εν όψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, στα χρηματοδοτικά προγράμματα που υλοποιούνται και στην πρόσληψη νέων Πυροσβεστών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τέλος, αφού έδωσε τις απαραίτητες κατευθυντήριες οδηγίες σε όλους τους παρευρισκόμενους αναφορικά με την άσκηση του επιχειρησιακού μας έργου, ανέφερε τη στήριξη και τη συμπαράστασή σε όλους τους Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους του Ν. Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Ενισχύουμε το αίσθημα ασφαλείας και την εμπιστοσύνη προς την δικαστική εξουσία
Επόμενο άρθροΣφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων σημειώθηκε στο δρόμο προς το Παληό