Με αργυρό μετάλλιο επέστρεψε ο 14χρονος μαθητής του Γυμνασίου Νέας Καρβάλης, Θεόδωρος Γκίκας από τη 2η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής νέων που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη του Βόλου, την εβδομάδα 25 με 30 Σεπτεμβρίου 2023.
Για την Ολυμπιάδα επιλέχθηκαν οι καλύτεροι μαθητές από 14 χώρες από όλο τον κόσμο για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους. Την ελληνική αποστολή στελέχωσαν δέκα παιδιά βάσει των αποτελεσμάτων από τη συμμετοχή τους στις τρεις φάσεις του 28ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας & Διαστημικής που διοργάνωσε η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Η ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η μεγάλη αγάπη του Θεόδωρου, η Αστρονομία, τον έχει συνεπάρει από την τετάρτη δημοτικού και από τότε συμμετέχει κάθε χρόνο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Αστρονομίας και Αστροφυσικής επιτυγχάνοντας πολλές διακρίσεις. Πρόσφατα, βραβεύτηκε από το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας «Ο Πήγασος», όπου είναι μέλος, και τον καθηγητή Διαστημικής Φυσικής, κ. Δαγκλή Ιωάννη, Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος για την πρώτη θέση που κατέκτησε στον 28o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής. Οι ευχές όλων και ο προσωπικός αγώνας που έδωσε στον ελεύθερο χρόνο του παράλληλα με τα μαθήματα του σχολείου για να αποκτήσει γνώσεις και να εξασκηθεί πάνω σε απαιτητικές ασκήσεις με θέμα την Αστρονομία, τα Μαθηματικά, τη Φυσική, την Κοσμολογία κ.α. καθώς και πολλά βράδια παρατήρησης του έναστρου ουρανού δικαίωσαν τους κόπους του.
Oι καθηγητές του Γυμνασίου της Νέας Καρβάλης καθώς και οι συμμαθητές του, του εύχονται να στολίζει με φωτεινές διακρίσεις την πορεία της γνώσης και της καλλιέργειας την οποία υπηρετεί με συνέπεια από μικρή ηλικία.

Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το χρονικό της διακοπής του ντέρμπι – Στα δικαστήρια θα κριθεί ο αγώνας
Επόμενο άρθροΣεμινάριο για το πιάνο