Αναφορικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου αναφορικά με το ύψος του ανταλλάγματος της παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:
«Με την υπ. αριθμ. 73/11-04-2023 (ΑΔΑ: ΨΑΓ8ΩΡΔ-3Ο2) Απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου με εισήγηση της Διοίκησης αποφάσισε ομόφωνα να καθορίσει το αντάλλαγμα παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παράλιας στο ύψος που ήταν το έτος 2022, δηλαδή να μην υπάρξει καμία αύξηση.
Όταν ή ανωτέρω απόφαση εστάλη στην Κτηματική Υπηρεσία Καβάλας, προκειμένου ως αρμόδια υπηρεσία να εγκρίνει το αντάλλαγμα, και παρά τις πιέσεις που άσκησε η Διοίκηση του Δήμου Θάσου, η Κτηματική Υπηρεσία Καβάλας ζήτησε εγγράφως στις 28-04-2023 την αύξηση του ανταλλάγματος κατά 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Με την υπ. αριθμ. 106/09-05-2023 (ΑΔΑ: 95ΙΨΩΡΔ-9ΣΦ) Απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αύξηση του ανταλλάγματος κατά 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, προκειμένου να είναι δυνατό να προχωρήσει εκ μέρους του Δήμου Θάσου η διαδικασία τόσο των απευθείας όσο και των διά δημοπρασίας παραχωρήσεων προς όφελος των μικρομεσαίων απασχολούμενων (ενοικιαστών).
Είναι προφανές ότι αν δεν συμφωνούσε άμεσα ο Δήμος της Θάσου, και μέχρι να συμφωνούσε, όλοι οι εν δυνάμει ενοικιαστές θα ήταν όμηροι μιας εκκρεμούς διαδικασίας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, για ακόμη μία φορά, εκ του ασφαλούς και υποκριτικά καταψήφισε την απόφαση (γνωρίζοντας βέβαια ότι η απόφαση θα λαμβάνονταν). Θέλοντας, δε, να εκμεταλλευτεί πολιτικά και την προεκλογική περίοδο κατηγορεί την Διοίκηση του Δήμου Θάσου, που με αίσθημα ευθύνης έπραξε αυτό που όλοι οι ενοικιαστές επιθυμούσαν διακαώς, να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό η διαδικασία και η ολοκλήρωση των παραχωρήσεων ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
Οι πολίτες της Θάσου οφείλουν να γνωρίζουν και γνωρίζουν.
Γνωρίζουν ποιοι πραγματικά μάχονται προς το συμφέρον τους με πράξεις και έργα και ποιοι με ανακοινώσεις.
Γνωρίζουν ποιοι έχουν την δύναμη να λάβουν αποφάσεις προς όφελός τους και ποιοι κρυμμένοι πίσω από την «δήθεν» φιλολαϊκή ιδεολογία τους δίνουν μάχες με μόνο στόχο το κομματικό όφελος.
Γνωρίζουν όμως, τι πραγματικά θα συνέβαινε αν η λήψη ή μη της ανωτέρω απόφασης κρινόταν στην ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου;
Την απάντηση οφείλουν να την δώσουν στους πολίτες οι «αγωνιστές» της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου».

Προηγούμενο άρθροΦρέντι Μπελέρης: «Νίκησε η Δημοκρατία» – Η πρώτη δήλωση του νέου δημάρχου Χειμάρρας
Επόμενο άρθροΣυγχαρητήριο μήνυμα του Νίκου Παναγιωτόπουλου στην ομάδα της Αγ.Βαρβάρας