Κατόπιν της υπ’ αριθμ. Φ11/71249/Δ4 (ΦΕΚ 3739/τ. Β’/28-06-2024) Υπουργικής Απόφασης, με την οποία ιδρύεται το 1ο ΕΠΑ.Λ Θάσου με έδρα την Καλλιράχη από το σχολικό έτος 2024-2025, με τομείς, α) Διοίκησης και Οικονομίας με την ειδικότητα «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων», β)Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού και γ) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας, και κατόπιν της σχετικής ανακοίνωσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Αποτελεί για εμάς ευχάριστη είδηση η ίδρυση του 1ου ΕΠΑ.Λ Θάσου με έδρα την Καλλιράχη από το σχολικό έτος 2024-2025 καθώς, έπειτα από συνεχείς προσπάθειες με αφετηρία το 2021, ακόμη ένας στόχος μας επιτυγχάνεται.
Αποδεικνύεται, ξεκάθαρα, ότι η συνεργασία και η επιμονή του Δήμου, της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας επέφερε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα προς όφελος του τόπου μας και των παιδιών μας».

Προηγούμενο άρθροΜακάριος: Ιδρύεται και θα λειτουργήσει άμεσα αυτοτελές Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) στο νησί της Θάσου
Επόμενο άρθροΗ Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας αποχαιρετά τον Μανώλη Κόκκινο