Ο ΑΟ Αμυγδαλεώνα ανακοινώνει:

«Κύριοι τα ψέματα τελείωσαν….

Η υπομονή μας έχει τελειώσει….. Ένα έργο που δημοπρατήθηκε τον Ιούνιο του 2020,ένα έργο που ΟΛΟΙ ΣΑΣ διαφημίσατε με χαμόγελα, φωτογραφίες, δηλώσεις και όπως αποδείχτηκε όψιμο ενδιαφέρον έχετε καταφέρει με αυτά που έχετε κάνει η καλύτερα με ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ να έχουμε φτάσει κοντά στον Μάρτιο του 2023 και ακόμα να ρίχνετε το μπαλάκι των ευθυνών για την μη ολοκλήρωση του έργου η μία μεριά στην άλλη….. Ο Δήμος στον εργολάβο και ο εργολάβος στον Δήμο.

Κοντά 3 χρόνια τώρα έχουμε ακούσει ότι δικαιολογία υπάρχει…. Στην αρχή ήταν η λάθος μελέτη που η αρμόδια υπηρεσία είχε εκπονήσει και πήγε το έργο 6 μήνες πίσω…. Μετά και για όταν ΕΝΑΝ ακριβώς χρόνο (με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 8 με 12 μήνες) δεν είχε γίνει ούτε το 10% των εργασιών που προβλεπόταν ο εργολάβος έλεγε ότι το πρόβλημα είναι οικονομικό και ο Δήμος τον αναιρούσε επιμένοντας ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ οικονομικό θέμα μη μπορώντας ΚΑΝΕΝΑΣ να μας εξηγήσει τον λόγο που δεν είχε γίνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ συνιστώντας μας υπομονή και πως το έργο θα τρέξει και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι έστω με εξάμηνη-οκτάμηνη καθυστέρηση….. Μετά είχαμε την ενεργειακή κρίση και την αύξηση των τιμών των υλικών που έπρεπε να ανατιμολογηθούν για να προχωρήσει το έργο παρ όλο που για ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ και ενώ οι τιμές ήταν στα κανονικά επίπεδα ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ και κυρίως στις ερωτήσεις μας για το ποιος ακριβώς έλεγχε τον εργολάβο για την πρόοδο των έργων στο δωδεκάμηνο αυτό διάστημα οι απαντήσεις που λαμβάναμε ήταν το λιγότερο απαξιωτικές από τις αρμόδιες υπηρεσίες… Τέλος φτάσαμε τον Δεκέμβριο του 2023 να μάθουμε πως δόθηκε νέα παράταση (6μηνη) λόγω ενεργειακής κρίσης με νέα ημερομηνία παράδοσης του έργου 7 Φεβρουαρίου του 2023 έστω για προπονήσεις…. Μαντέψτε… Ο εργολάβος λέει ότι δεν έχει πληρωθεί άρα το έργο και οι τελευταίες εργασίες δεν θα ολοκληρωθούν και ο Δήμος μας λέει κάτι που δεν έχουμε ειλικρινά καταλάβει τι ακριβώς λέει και έτσι δεν μπορούμε να σας το μεταφέρουμε…. Με αυτά και αυτά λοιπόν οι πληροφορίες μας λένε για ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2023 και βλέπουμε.

Τρία χρόνια τώρα ταλαιπωρία για όλα τα παιδιά και τους γονείς τους που είναι ξεσπιτωμένα….. Τρία χρόνια τώρα συστηματική διάλυση του ερασιτεχνικού αναπτυξιακού αθλητισμού…. Τρία χρόνια τώρα καταφέρατε με αυτά που ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ να έχετε φτάσει ένα σωματείο κόσμημα για μια ολόκληρη περιοχή στα όρια της διάλυσης…. Τρία χρόνια ΨΕΜΑΤΑ…. Τρία χρόνια ΑΣΤΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ… Τρία χρόνια ΕΜΠΑΙΖΕΤΑΙ τα παιδιά και τις οικογένειες μιας ολόκληρης περιοχής… Τρία χρόνια κάνετε πως ακούτε… Μας δείχνετε την συμπάθεια σας… Μας χτυπάτε φιλικά την πλάτη τονίζοντας πως φυσικά έχουμε δίκιο και συστήνεται υπομονή και πως κάποια στιγμή θα γίνει….. ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΔΩ….ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ…ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ…..ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ…. Το δικαίωμα να αθλούνται σε κανονικές συνθήκες και όχι σε ακατάλληλα σχολικά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους και σε ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ βραδινές ώρες… Να αθλούνται ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ και όχι στον πολυχώρο του Δημοτικού σχολείου Αμυγδαλεώνα….. ΤΕΛΟΣ ΛΟΙΠΟΝ….ΒΓΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΤΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΕΡΗΘΕΙ… Εξηγήστε ΕΣΕΙΣ γιατί 12,13 και 14 χρονών παιδιά πρέπει να κάνουν 60 χλμ δυο φορές την εβδομάδα να προπονηθούν σωστά και εξηγήστε τους γιατί πρέπει να γυρίζουν σπίτια τους ΔΩΔΕΚΑ Η ΩΡΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ…..

Είμαστε αποφασισμένοι τις επόμενες μέρες να προχωρήσουμε σε μια σειρά από ενέργειες σε συνεννόηση με όλους τους γονείς με δημοσιογραφική κάλυψη και παρουσία δημοσίων προσώπων στο πλευρό μας μήπως και αυτό ταρακουνήσει κάποιους να κάνουν απλά την δουλειά τους….. Το χρωστάμε στα παιδιά.

Σας ευχαριστούμε».

Προηγούμενο άρθροΑπόστολος Παυλίδης: Θετική η εξέλιξη της πορείας του έργου σιδηροδρομικής σύνθεσης Θεσσαλονίκης-Καβάλας
Επόμενο άρθροΔυναμική η παρουσία της Καβάλας-Θάσου στην Έκθεση Τουρισμού στο Βουκουρέστι TTRI Bucharest