Ορθή επανάληψη χαρακτήρισε τα χειμερινά δρομολόγια Καβάλας- Πρίνου ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λάμπρος Λαμπρινίδης. Το γεγονός ότι Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή δεν θα εκτελούνται απογευματινά δρομολόγια μέχρι τον Απρίλιο δείχνει την υποβάθμιση της γραμμής.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ορθή επανάληψη, τα δρομολόγια. Η ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Θάσου θα είναι ατελείωτη μέχρι τέλος Απριλίου. Δεν μπορώ να φανταστώ ανθρώπους που θα έχουν ανάγκη να μετακινηθούν, πώς θα μετακινούνται μετά το μεσημέρι από τον Πρίνο για την Καβάλα και αντίστροφα. Κάθε εβδομάδα θα έχει τρία δρομολόγια από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, όμως, οι ναυτιλιακές εταιρείες θεώρησαν ότι δεν χρειάζεται να μετακινείται ο κόσμος το απόγευμα και θα έχει μόνο δύο πρωινά δρομολόγια. Αυτές είναι οι προτάσεις των εταιρειών. Το ΣΑΣ συνεδριάζει το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και φέτος συνεδρίασε πριν τις εκλογές, χωρίς να προλάβει κάποιος από τους φορείς –Θασιακή Ένωση, Σωματεία, εμείς, οι κάτοικοι- να στείλουν τα υπομνήματα.
Όταν ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτούς που ψηφίζει για να του κάνουν τη ζωή πιο εύκολη κι αυτοί δεν του δίνουν σημασία, από ‘κει και πέρα ο κόσμος τι να κάνει; Να κατεβαίνει και να καθαρίζει μόνος του την υπόθεση. Δεν γίνεται αλλιώς. Όταν εκλέγονται οι άρχοντες που εκλέχθηκαν στις βουλευτικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και συνεχίζεται το ίδιο παραμύθι τι να πει κανείς. Τα ίδια δρομολόγια ήταν και πέρυσι.
Ο κ. Μαρκόπουλος που επανεξελέγη, όταν ήταν το 2016 και το 2017 Αντιπεριφερειάρχης και ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν του δίνει το δικαίωμα να κάνει τα δρομολόγια όπως θέλει. Τώρα που θα αναλάβει τον Ιανουάριο, να δω τι θα κάνει, αν αναλάβει ξανά Αντιπεριφερειάρχης όπως λέγεται. Θα δοκιμάσει στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να τα κάνει αυτά; Θα δούμε».
ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΝΕ
Πρόσθεσε ότι «εμείς εδώ στο νησί ετοιμάζουμε μια σύσκεψη. Θα καλέσουμε όσο κόσμο μπορούμε, θα πάμε στις Αρχές, θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Λιμενάρχη, τον δήμαρχο, τους έμπορους, το Επιμελητήριο. Δηλαδή, η αγορά της Καβάλας δεν θίγεται από αυτό; Αυτούς που θέλουν την Παρασκευή να έρθουν στο νησί, δεν θίγονται από αυτό; Μόνο ο Λαμπρινίδης από τη Λαϊκή Συσπείρωση θίγεται δηλαδή;
Ξέρουμε ότι έχουμε δίκιο. Το ζήτημα είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας. Η νομοθεσία έδωσε το δικαίωμα στη Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών να καθορίζει αυτό τα δρομολόγια. Από ‘κει και πέρα, όμως, δεν έδωσε το δικαίωμα σε κανέναν να αποκλείει ένα ολόκληρο νησί για 3 μέρες το απόγευμα, έχοντας πάρει μια άδεια εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού. Έχουν μαζέψει 20 πλοία, έρχονται άλλα δύο. Θα τα έχουν για να παίζουν σκάκι; Αν αυτοί είναι οι ευεργέτες του νησιού, τότε άλλοι τι πρέπει να κάνουν;
Αναγνωρίζω τη δυσκολία που έχουν ο Λιμενάρχης και αυτού του τύπου υπηρεσίες επειδή υπόκεινται σε στρατιωτικούς κανονισμούς, αλλά θα ήθελα να δω μια φορά ένα χαρτί από το Λιμεναρχείο που να λέει ότι αυτά τα δρομολόγια δεν εξυπηρετούν. Όλοι καλύπτονται πίσω από το «εγώ δεν μπορώ». Μα τότε γιατί διορίστηκαν ή εκλέχθηκαν σ’ αυτήν τη θέση; Δηλαδή, παραμυθιάζεις τον κόσμο για να εκλεγείς λέγοντας ότι θα λύσεις τα προβλήματά του και μόλις εκλέγεσαι, παίρνεις την καρέκλα και λες ότι θα τα πούμε την άλλη πενταετία. Είναι ντροπή τους. Όλοι χαίρονται για τις νίκες τους στις εκλογές, αλλά εμείς θα παλεύουμε για το καλό μας και μας βρίσκουν απέναντί τους».

Προηγούμενο άρθροΖαφείρης Μυστακίδης: Θα πληρώσουμε το λάδι ως χρυσάφι αν δεν παρθούν μέτρα
Επόμενο άρθροΔήμος Θάσου: Διαδικτυακή Εκδήλωση «Οι Επιδημίες του Χειμώνα, – Οι Πολίτες ρωτούν, οι Ειδικοί Ιατροί απαντούν»