Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» με μεγάλη διάρκεια που θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ κ. Σωτήρης Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι θα ωφεληθούν αρκετοί συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το πρόγραμμα αυτό άρχισε στις 12 του μήνα και θα διαρκέσει ως τις 15 Σεπτεμβρίου. Είναι ένα «Εξοικονομώ» βασισμένο στην εμπειρία των δύο προηγούμενων και νομίζω ότι θα πάει καλά. Έχει προϋπολογισμό περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία τα 60 θα δοθούν αποκλειστικά στον ευάλωτο πληθυσμό. Υπάρχουν κάποια κριτήρια για το πώς θα ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα. Βασική προϋπόθεση είναι να πετύχεις εξοικονόμηση ενέργειας πάνω από 30% και η ενεργειακή κατηγορία του οικήματος να είναι το πολύ κατηγορίας Γ’ ή μικρότερη αυτής. Και φυσικά να μην είναι Rbnb.

Νομίζω ότι θα ωφεληθούν αρκετοί συμπολίτες μας και στο νομό Καβάλας και στο νομό Δράμας. Υπάρχουν συνάδελφοι μηχανικοί που ασχολούνται με τα προγράμματα «Εξοικονομώ», τα κατέχουν πάρα πολύ καλά και προτρέπω τους ενδιαφερόμενους να αποτανθούν στην κατ’ εξοχήν αρμόδιους για αν κάνουν μια σωστή δουλειά, δηλαδή τους μηχανικούς».

ΣΤΟΧΟΣ

Πρόσθεσε ότι «υπάρχει ένας στόχος, μέχρι το 2030 να αναβαθμιστούν 600 χιλιάδες κατοικίες. Με τα πρώτα «Εξοικονομώ» έχουν ωφεληθεί περίπου 240 χιλιάδες κατοικίες. Θα δούμε πώς θα αναβαθμιστούν με το νέο πρόγραμμα και αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος που έχει τεθεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζει ο Ντίνος Κλειτσιώτης την προσπάθεια του και θα ανακοινώσει το όνομα του συνδυασμού του
Επόμενο άρθροΣκοτώθηκε σε τροχαίο ο γιατρός και Δήμαρχος Δοξάτου Θέμης Ζεκερίδης