Ένα ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει την αλληλουχία fake news, προπαγάνδας και δυσφήμησης της χώρας μας για την περίφημη υπόθεση της δήθεν νεκρής μικρής Μαρίας στον Έβρο κυκλοφόρησε το editor.gr.

Το ντοκιμαντέρ υπενθυμίζει όλους όσοι μιλούσαν για την υπόθεση των «38» του Έβρου, όσους εντός και εκτός Ελλάδος κατηγόρησαν την χώρα μας για ολιγωρία, παρά την άμεση διάψευση των γεγονότων από την ελληνική πολιτεία. Στο εν λόγω απόσπασμα το νήμα πιάνεται από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης της είδησης όταν μια ΜΚΟ ενημέρωσε της αρχές για εγκλωβισμένους μετανάστες σε νησίδα, σε συνοριακή γραμμή στον Έβρο με την Τουρκία. Από εκεί την στιγμή και ύστερα η Ελλάδα δέχθηκε μια ακατάσχετη επίθεση από ΜΜΕ, ΜΚΟ, βουλευτές και ευρωβουλευτές της Αριστεράς που είχαν ως αποτέλεσμα την δυσφήμιση της χώρας μας.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης από τις αρχές Σεπτεμβρίου είχε αποκαλύψει στην Βουλή τα fake news και τις αναντιστοιχίες στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Ωστόσο θα έπρεπε να περάσει καιρός και μετά από ενδελεχή δημοσιογραφική έρευνα εγχωρίων αλλά και ξένων ΜΜΕ απεδείχθη ότι όχι μόνο δεν υπήρχε νεκρή 5χρονη Μαρία, όχι μόνο οι 38 δεν βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, αλλά όπως φάνηκε και από την πορεία της Μπαϊντά η οποία τελικά βρέθηκε στην Γερμανία, επρόκειτο για και κατασκευασμένη υπόθεση.

Δείτε απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ στο παρακάτω βίντεο

https://youtube.com/watch?v=PuCeN9ZtuZs%3Ffeature%3Doembed%26enablejsapi%3D1
Προηγούμενο άρθροΟμόφωνα πέρασε από το Τοπικό Συμβούλιο Καβάλας ο κανονισμός για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Παναγία
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά με τον ΣΥΡΙΖΑ – Debate με τον Τσίπρα στις δεύτερες εκλογές