Το θέμα της έλλειψης χώρου στάθμευσης στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας σχολίασε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος.
Όπως ανέφερε αρχικά “Είναι γεγονός πως από την πρώτη στιγμή που ασχοληθήκαμε με το θέμα στάθμευσης στο Δικαστικό Μέγαρο είχαμε διαμαρτυρηθεί και ως Σύλλογος στο σύνολο, αλλά και εγώ προσωπικά ο ίδιος. Αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάτι.
Μας δυσκολεύει η λειτουργία του σούπερ μάρκετ, έρχεται το προσωπικό και καταλαμβάνει τις περισσότερες θέσεις μια και σταθμεύουν έξω από το κατάστημα και αφήνουν τη δική τους αυλή άδεια για να την χρησιμοποιούν οι πελάτες με αποτέλεσμα όσο νωρίς και να έρθουμε δεν βρίσκουμε θέση!
Μεγάλο το πρόβλημα και κοντά σε αυτό έχουμε και το θέμα με το Ειρηνοδικείο της Θάσου, Βέβαια εκεί υπογράψαμε την σύμβαση με την ΕΤΑΔ να το εκμισθώνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά από τότε προσπαθούμε να υλοποιήσουμε τη διαμόρφωση του χώρου που απαιτείται για να στεγαστεί το Ειρηνοδικείο. Είμαστε σε καλό δρόμο, θα κάνουμε μελέτη διαμόρφωσης, μετά θα προχωρήσουμε στη διαμόρφωση, αλλά γενικά όλες αυτές οι γραφειοκρατικές διαδικασίες μας πηγαίνουν πολύ πίσω. Και υπάρχει βούληση αλλά αποτέλεσμα δεν έχουμε.
Και να σκεφτεί κανείς ότι τόσο καιρό κάνουμε διεργασίες. Θα έχουμε αποτέλεσμα και είμαστε σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ ΑΕ, μια εταιρεία που ασχολείται με τις επισκευές και κατασκευές δημοσίων κτηρίων. Το υπουργείο έχει διάθεση , ενέκρινε τις σχετικές δαπάνες και όλοι προχωράμε. Αν όλα πάνε καλά τον Σεπτέμβριο του 2024 να έχουμε έναρξη στο νέο χώρο, στο κτήριο της πρώην ΔΟΥ Θάσου. Ένα νέο κτήριο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις” τόνισε.
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
Αναφορικά με το Δικαστικό Μέγαρο τόνισε ότι “Ένα μάρμαρο έφερε δυσκολίες αλλά είναι βέβαιο ότι το κτήριο όπως είναι σήμερα απλά δεν θα υπάρχει στο μέλλον. Όλα τα μάρμαρα θα ξηλωθούν και θα γίνει μια θερμομόνωση στην πρόσοψη του κτηρίου και θα έχουμε έναν τοίχο απλό. Θα χάσει ως εικόνα αν και οι μελετητές μας λένε ότι θα είναι ωραίο.
Όσο για την θέρμανση και την ψύξη στον χώρο αυτό, θα πω ότι έγινε μια μελέτη και έχουν εγκριθεί τα κονδύλια οπότε θα πάρουμε δύο κεντρικές στήλες για να διορθωθεί το πρόβλημα”.
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
Αναφορικά με τις εκλογές τόνισε ότι “Οι εκλογές της Περιφέρειας χάθηκαν την πρώτη Κυριακή, γενικά βέβαια το λέω, για όλη την Περιφέρεια. Ξέρουμε ποιοι έπαιξαν ρόλο και δεν έχουμε απαίτηση να μας ψηφίζουν κάποιοι, έχουμε όμως απαίτηση από τα θεσμικά όργανα να κρατούν τα προσχήματα…. Κάποιοι που είμαστε στον χώρο – εγώ πάνω από 45 χρόνια – αισθανόμαστε πικρία από αυτή την αντιμετώπιση. Θεωρώ ότι μας έφτυσαν κατάμουτρα και αισθανόμαστε την πικρία. Και οι συν υποψήφιοι αλλά και ο κόσμος της παράταξης αυτό νοιώθει. Μιλάω μόνο για θεσμικούς του κόμματος, Ανώτερους ή Κατώτερους. Δεν μιλάω για τον απλό ψηφοφόρο που έχει δικαίωμα να κρίνει και να αποφασίσει.
Τη 2η Κυριακή πήγαμε καλύτερα αλλά πολλοί οι παράγοντες μας έφεραν 2ους στην κούρσα. Την 1η Κυριακή όμως πήγαμε καλά. Για 0,6% δεν εξελέγη ο συνδυασμός και έτσι πήγαμε στη2η και τον ρόλο τους έπαιξαν οι θεσμικοί παράγοντες».

Προηγούμενο άρθροΑλέξανδρος Ιωσηφίδης: Η παράταξη Τοψίδη δεν ήρθε για τις «καρέκλες»
Επόμενο άρθροΜ. Λαζαρίδης: Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας