Στο παζάρι της Τούζλας βρέθηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου η υποψήφια Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία της Π.Ε. Καβάλας, Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου η οποία συνομίλησε με ντόπιους κατοίκους, μικροπωλητές και παραγωγούς καταγράφοντας παράπονα, προβλήματα γραφειοκρατικά και αδειοδοτικά ζητήματα των λαϊκών αγορών και της δουλειάς τους.
Συγκεκριμένα τέθηκε το ζήτημα της ελεύθερης διακίνησης σε όμορους νομούς των προϊόντων των παραγωγών και της επιτακτικής ανάγκης διακίνησης και διάδοσης της ντόπιας βρώσιμης ελιάς σε όλη την Ελλάδα.
Τέτοια παραδείγματα εξέθεσαν στην κ. Χατζηκωνσταντίνου κυρίως οι οπωροκαλλιεργητές και οι ελαιοπαραγωγοί οι οποίοι αγωνιούν για να προωθήσουν τη βρώσιμη ελιά, για την οποία η περιοχή φημίζεται αλλά και το λάδι σε όμορους νομούς.
Ωστόσο ένα από τα κύρια ζητήματα που άκουσε η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου κυρίως από γυναίκες επαγγελματίες είναι ότι τα παιδιά μας με σπουδές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας εγκαταλείπουν τον τόπο μας και αναζητούν εργασία με καλύτερες αποδοχές αντίστοιχες των σπουδών τους στο εξωτερικό.
Επίσης εκφράζοντας την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της ως γυναίκα υποψήφια Βουλευτής της ζήτησαν μετά την εκλογή της να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα πρόληψης της δημόσιας υγείας των γυναικών, με δεδομένη την επιβράβευση στις νομοθετικές ρυθμίσεις και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στα θέματα των προληπτικών εξετάσεων κατά των γυναικείων μορφών καρκίνου κάτι που στην επαρχία είναι απαραίτητο και επιβεβλημένο.
Κατά την περιοδεία της στην Παραλία Οφρυνίου, η κ. Χατζηκωνσταντίνου εισέπραξε την εμπιστοσύνη των πολιτών που την υποδέχθηκαν με χαμόγελο.

Προηγούμενο άρθροΔημοσκόπηση Alco: Στο 6,2% η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Τα ενδεχόμενα για κυβέρνηση συνεργασίας
Επόμενο άρθροΣε διαδικασία ανάπτυξης στη μετά covid εποχή το Νοσοκομείο Καβάλας