Ικανοποίηση επικρατεί στην τοπική Νέα Δημοκρατία για την επικράτηση στους 3 δήμους του Νομού Καβάλας. Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας κ. Χαράλαμπος Δράκος σημείωσε ότι μόνον στον Δήμο Καβάλας λόγω του κατακερματισμού δεν υπήρξε πρωτιά.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «σχεδόν όλοι οι δήμοι στην Ελλάδα είναι της Νέας Δημοκρατίας και είναι ελάχιστοι αυτοί που έφυγαν από τα χέρια της. Δεν υπάρχει αντιπολίτευση, δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει τίποτε. Κυρίως δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Παρ’ όλο το 17% στις βουλευτικές εκλογές, αυτοδιοικητικά είναι ένα τίποτα, ένα «μηδέν». Εν αντιθέσει του ΠΑΣΟΚ που υπολείπεται στις βουλευτικές εκλογές, μπορώ να πω ότι έχει και κάποια ερείσματα αυτοδιοικητικά. Αυτό είναι ένα γενικό συμπέρασμα για όλες τις εκλογές, για όλους τους δήμους σε όλη τη χώρα».
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Για το Νομό Καβάλας είπε ότι «έχουμε τους 3 δήμους που τους κέρδισαν οι υπάρχοντες, Μιχαηλίδης, Αναστασιάδης και Κυριακίδης, με ποσοστά τύπου Τσαουσέσκου. Στο Δήμο Καβάλας, ο κατακερματισμός, οι φιλοδοξίες, ο εγωισμός, έφεραν αυτά τα αποτελέσματα που έφεραν.
Για το β’ γύρο, θέλει μια-δυο μέρες ανάλυση των αποτελεσμάτων, δημοτικά και περιφερειακά. Θέλει συσχετισμό των δύο αποτελεσμάτων προς αποφυγή κάποιων παρατράγουδων. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω σήμερα. Θα πρέπει να δω αναλυτικά τα αποτελέσματα στους δήμους και τις κοινότητες, στην πόλη και στα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια της Καβάλας για να μπορέσουμε να δούμε πώς θα προχωρήσουμε για την επόμενη μέρα. Ο καιρός είναι λίγος και η αποχή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στις δεύτερες εκλογές, διότι οι δήμαρχοι στους τρεις δήμους είναι εκλεγμένοι, ο κόσμος δεν θα έχει κίνητρο να κατέβει, οι δημοτικές εκλογές είναι πάντοτε ιδιαίτερης σημασίας. Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι κατεβάζουν τον κόσμο να ψηφίσει και δεν ξέρω αν θα ισχύσει αυτό και για την Περιφέρεια. ‘Όλα αυτά παίζουν κάποιον ρόλο και προς αυτήν την κατεύθυνση η κομματική οργάνωση πρέπει να κινηθεί».

Προηγούμενο άρθροΧ. Χρυσανίδης: Σεβαστή καθόλα η επιλογή των συνδημοτών μου για τη θέση της αντιπολίτευσης
Επόμενο άρθροΆξιος ο νέος Επίσκοπος Θεσπιών κ.Παύλος