Σήμερα που η εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του μεγαλομάρτυρα αγίου προκοπίου είχε τα ονομαστήρια του ο αλησμόνητος μητροπολίτης φιλίππων προκόπιος (ο τσακουμάκας), και παρ ότι έχουν περάσει 6 χρόνια απο την αιφνίδια κοίμηση του τα πνευματικά του παιδιά, κλήρικοί και λαϊκοί που μεγάλωσαν μαζί του και τον έζησαν από κοντά στα 43 χρόνια της ποιμαντορίας του στην Καβάλα φροντίζουν να διατηρούν άσβεστη τη μνήμη του και ζωντανή την παρουσία του στις καρδιές τους.

Τετοια μέρα ο προκόπιος αποσυρόταν στο πολυαγαπημένο του νησί της Θάσου οπου και μακρυά απο καθε επισημότητα και δημοσιότητα λειτουργουσε σε κάποιο ξωκλήσι ή στο μοναστήρι της παναγούδας στις Μαριές εχοντας κοντα του λίγους και καλούς φίλους και συνεργάτες του.

Σήμερα λοιπόν στο μοναστήρι του αγίου Σίλα στην Καβαλα, όπου αναπαύεται ο μακαριστός Προκόπιος ο πανοσιολογιώτατος ηγούμενος και ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος -δημιούργημα και στενός συνεργάτης του προκοπίου- τέλεσε την θεία λειτουργία και μετά την απόλυση ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος εψαλε τρισάγιο επί του τάφου ευλογώντας το κόλλυβο του μακαριστού προκοπίο

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Ενωμένοι, ως Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, θα τα καταφέρουμε
Επόμενο άρθροΆναψαν κάρβουνα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου σε κιόσκι στην Περιμετρική Καβάλας