Με 12 άτομα θα ενισχυθεί το Νοσοκομείο Καβάλας μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ. Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κατερίνα Πετράκη σημείωσε πως πρόκειται για άτομα 55-67 ετών που θα βοηθήσουν σημαντικά.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν κάτι που δρομολογήθηκε νωρίτερα και αφορά το προ-συνταξιοδοτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ηλικίες 55-67 ετών. Σε άλλα νοσοκομεία στο κέντρο ήδη διανύουν διετία αυτοί οι άνθρωποι. Εν τοιαύτη περιπτώσει κάνουμε αυτήν την προσπάθεια. Προσπαθούμε τώρα διότι αυτό που έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα αφορά σε διοικητικό- τεχνικό προσωπικό. Κάνουμε μια προσπάθεια να πάρουμε και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό που μπορεί να γίνει, καθώς στα νοσοκομεία της Αθήνας υπάρχει ήδη αυτό το προσωπικό. Θα είναι μια βοήθεια για μας. Δεν είναι βέβαια το παραϊατρικό νοσηλευτικό προσωπικό που ζητάμε, αλλά είναι μια πολύ μεγάλη βοήθεια».
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Για την κατάσταση στο Νοσοκομείο δήλωσε ότι «παραμένει ίδια. Ανεβαίνουν λίγο παραπάνω τα κρούσματα του κορωνοϊού όσο πλησιάζει το φθινόπωρο. Έχουμε κρούσματα και μεταξύ του προσωπικού και αυτό αποτελεί άλλη μια δυσχέρεια, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε.
Είδα και τον υπουργό σε μια πρωινή τηλεοπτική εκπομπή σήμερα, νομίζω ότι έχουν καταλάβει το μέγεθος της έλλειψης προσωπικού. Μιλούν για τις μόνιμες προσλήψεις που καθυστερούν. Οι επιτυχόντες είναι οι ίδιοι οι υπηρετούντες επικουρικοί. Και κάποιοι που είναι σε μας, μπορεί να έχουν υποβάλλει τα χαρτιά τους για αλλού και να φύγουν. Μπορεί, δηλαδή, να έχουμε και έλλειμμα. Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα για να υπάρχει πραγματική βοήθεια είναι να μας δοθεί η δυνατότητα να πάρουμε επικουρικό προσωπικό από τις λίστες που υπάρχουν. Για να προστεθεί προσωπικό. Το επικουρικό προσωπικό θα έπρεπε να μονιμοποιηθεί με άλλη διαδικασία και όχι μέσω ΑΣΕΠ. Είναι κάτι που το έχουν υποσχεθεί στη διάρκεια της πανδημίας. Επικουρικό προσωπικό υπάρχει στα νοσοκομεία και εργάζεται από το 2014».

Προηγούμενο άρθροΜεγάλες ελλείψεις φαρμάκων παρουσιάζονται και στα Φαρμακεία της Καβάλας
Επόμενο άρθροΤραγωδία στη Λιβύη: Από την Κομοτηνή η μία από τις δύο νοσηλεύτριες που σκοτώθηκαν