Από την Δευτέρα θα μειωθούν από 5 σε 3 τα δρομολόγια Καβάλας- Πρίνου και σε 25 από 30 αυτά της γραμμής Κεραμωτή- Λιμένας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη αναμένουν την έλευση μίας νέας ναυτιλιακής εταιρίας που θα ενισχύσει τη γραμμή.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «επειδή η κίνηση αρχίζει σιγά- σιγά να μειώνεται, είναι αναπόφευκτο να μειωθούν και τα δρομολόγια στις δύο πορθμειακές γραμμές. Από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας- Πρίνου μειώνονται από 5 σε 3 και στη γραμμή της Κεραμωτής από 30 σε 25. Σταδιακά μειώνονται τα δρομολόγια με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Εμάς μας απασχολεί η χειμερινή περίοδος. Το καλοκαίρι, πάντως, τα 5 δρομολόγια ήταν λίγα, δεν έφταναν για την πολύ μεγάλη κίνηση που υπήρχε».
ΝΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ
Για την έλευση νέας ναυτιλιακής εταιρείας είπε ότι «είναι ευπρόσδεκτη. Ωστόσο, έχουμε πολλά πλοία, 4 ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις δύο γραμμές, αλλά δυστυχώς τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου είναι λίγα και δεν ικανοποιούν τις ανάγκες του επιβατικού κοινού. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στη χειμερινή περίοδο, από την 1 Νοεμβρίου, αν τα τρία δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας- Πρίνου θα είναι αυτά που είναι. Πιστεύω ότι είναι αρκετά διότι καλύπτουν όλο το εύρος της ημέρας».
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Τέλος, σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες της Θασιακής Ένωσης Καβάλας είπε ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι πλούσιος μήνας σε δραστηριότητες. Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Θάσου, θα γίνει η παρουσίαση του λευκώματος που έχει εκδοθεί με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Καλογερικό του Λιμένα στις 11.30 το πρωί.
Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου η Θασιακή Ένωση Καβάλας θα βραβεύσει 155 αριστούχους μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων, στις 11.30 το πρωί στο γυμνάσιο των Λιμεναρίων.
Τέλος, το 9ο Συμπόσιο Θασιακών Μελετών θα γίνει από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τι 1 Οκτωβρίου, ξεκινώντας από το Καλογερικό και ολοκληρώνοντας τις εργασίες στο ξενοδοχείο Alexandra Beach στον Ποτό. Θα συμμετάσχουν περίπου 50 εισηγητές.

Προηγούμενο άρθροΤο φορτηγό της ελπίδας…. για τους πληγέντες – πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο«Τραβάει» κι άλλο η τουριστική περίοδος στη Θάσο